Ford lansează primul SUV electric: când ajunge pe piață

Ford lansează primul SUV electric: când ajunge pe piață

Ford se va număra printre mărcile posesoare de mașini electrice în viitorul apropiat, iar una dintre ele va fi și primul SUV electric al companiei.

Viitoarea gamă de vehicule electrice de la Ford va purta numele generic Mach 1, iar primul model pe care compania vrea să-l lanseze este un SUV, construit pe platforma C2, care stă la baza lui Ford Focus.

Viitorul model a primit deja un nume de cod, CX430, dar, cu toate că este inclus în categoria SUV-urilor, aduce mai degrabă cu un crossover. Modelul urmează să fie dezvăluit anul viitor și va fi disponibil pe piață abia din 2020.

Mach 1 va sta alături de următoarea generație Ford Escape/Kuga SUV, deoarece fac parte din aceeași categorie. Cum viitorul SUV electric al americanilor va împrumuta platforma C2 a lui Focus, Mach 1 ar trebui să aibă și caracteristici on-road. E valabil pentru toate SUV-urile electrice, de altfe, indiferent de marcă, pentru că vorbim, totuși, de un sistem puternic alimentat doar de o baterie.

Cei de la Ford spun că platforma C2 va fi deseori aleasă de acum încolo în conceperea noilor modele deoarece oferă flexibilitate în privința amplasamentului roților, a ampatamentului, ecartamentului și a înălțimii automobilului.

O platformă similară este MQB, de la Volkswagen.

Viitorul SUV electric a fost numit Mach 1 pentru că este inspirat din designul Mustangului. Compania are de gând să aplice liniile de pe Mustang la tot mai multe mașini crossover pe care urmează să le producă de acum încolo.

Nu putem scăpa din vedere că Ford este plină de surprize anul acesta. Luna trecută, reprezentanții au anunțat că Ford nu va mai produce modelele Fiesta, Focus și Taurus în Statele Unite ale Americii, pentru că se va focusa mai mult pe SUV-uri mai profitabile, cum ar fi cele de tip pickup. Compania va mai furniza în schimb americanilor Mustang și Focus Alive.

În mod surprinzător sau nu, Ford are mare succes pe piețele din Europa, unde sunt comercializate modele variate. Mondeo este unul dintre cele mai căutate la nivel european.

Și, să nu uităm de investiția pe care Ford o face în România. Pe 22 mai, reprezentanții companiei au anunțat creșterea investițiilor la fabrica de la Craiova cu 200 de milioane de euro, precum și creșterea locurilor de muncă și a roboșilor de asamblare.

Sursa: CARSCOOPS