Ford vrea să întreacă Dacia: aduce al doilea model la Craiova

Ford vrea să întreacă Dacia: aduce al doilea model la Craiova

Ford este în mare competiție cu Dacia, categoric. Americanii vor spori numărul de locuri de muncă de la uzina de la Craiova și vor produce al doilea vehicul exclusiv în țara noastră, dar nu au dezvăluit detalii despre model.

Investițiile Ford sporesc în România cu 200 de milioane de euro și adăugarea unui număr de 1.500 de locuri de muncă pentru producția celui de-al doilea vehicul. De ceva ani, există o rivalitate între Dacia și Ford pe plan național, la capitolul producție, însă asta nu poate decât să ne bucure. Atât Dacia, cât și Ford, reușesc să creeze locuri de muncă, însă uneori există și minusuri, întâmpinate tot de companii, care ar putea beneficia de soluții mai bune de transport al vehiculelor către vestul Europei.

Cum poate Dacia să fie devansată de Ford

Este vorba de o nouă mașină care se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport și a motorului 1.0 EcoBoost. Ambele au fost deja produse la uzina de la Craiova. Numele noului model și data de lansare a acestuia vor fi dezvăluite atunci când ne vom apropia de momentul lansării acestuia.

„Această nouă investiție confirmă continuarea evoluției gamei noastre de modele interesante produse în Europa și subliniază totodată transformarea complexului de producție de la Craiova. Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producție este o dovadă clară a flexibilității operaționale a fabricii de la Craiova și reflectă parteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali și cu membrii comunității”, a declarat Steven Armstrong, președinte și CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

România este una dintre țările unde Ford face investiții masive. Din 2008 până în prezent, acestea s-au ridicat la aproape 1,5 miliarde de euro, la care s-au adăugat și cele 200 de milioane de dolari anunțate azi, pe 22 mai.

Uzina de Asamblare a Vehiculelor a beneficiat recent de o modernizare semnificativă, astfel că mai mult de 550 de roboți industriali au fost instalați pentru a spori gradul de eficiență, dar și calitatea în mai multe secții, cele de Caroserie, Montaj General și Vopsitorie.

Pentru România, Ford este unul dintre cei mai mari angajatori străini. În prezent, peste 4.400 de angajați lucrează pentru Ford, iar compania a suplimentat locurile pentru încă 1.500 de operatori de bază și calificați pentru al treilea schimb.

Citește și:
Sursa: Capital