24 apr. 2018 | 11:59

Noul SUV electric Mercedes-Maybach e mai luxos decât ai crede

ACTUALITATE
Noul SUV electric Mercedes-Maybach e mai luxos decât ai crede

Un nou concept de SUV electric, marca Mercedes-Maybach, a fost dezvăluit în câteva imagini și e o mașină mai mult decât luxoasă.

În cadrul showului Auto China 2018, care se desfășoară la Beijing, Mercedez-Benz a dezvăluit un nou SUV electric, modelul Vision Mercedes- Maybach Ultimate Luxury. Ai atât de multe lucruri interesante la interior încât s-ar putea să treci cu vederea exteriorul, care nu e chiar de vis.

Mercedes arată că acest crossover e inspirat atât de un sedan, cât și de un SUV, dar asta nu e neapărat potrivit. Mașina are un bot destul de lung, cu toate că n-are un motor de găzduit acolo, iar următoarele două treimi arată mai înalte decât ar trebui.

Mașina are patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, iar împreună oferă 750 de cai putere automobilului. Viteza maximă pe care acesta o poate atinge este de 250 de kilometri pe oră, însă autonomia nu e tocmai un punct forte, ajungând la 360 de kilometri pentru bateriile de 80 kWh.

Interiorul este adevărata bijuterie a SUV-ului Mercedes-Maybach. Esențe de lemn fin și pielea nappa albă sunt folosite pentru scaune și alte accesorii, iar spatele fiecărui scaun este acoperit cu aluminiu lucios, de culoarea aurului roz. Fiecare scaun îți poate oferi și un masaj, iar cele din spate vin și cu suport pentru gambe.

Șoferul are acces la două ecrane de câte 12,3 inci fiecare, iar cei din spate au parte chiar de un ceainic încorporat, alături de cești. Firește, trebuie să speri că drumul e suficient de neted încât să nu pătezi pielea albă cu ceai.

Mașina e doar un concept momentan, însă trebuie să ne așteptăm ca Mercedes să aducă, în câțiva ani, un asemenea model pe piață.