Noul Ford Focus, echipat cu tehnologii pe care ai vrea să le încerci

Noul Ford Focus este un model mai compact, cu un design nou, mai atractiv, motorizări revizuite și tehnologii de conducere noi.

Ford și-a prezentat noul model Focus și este o adevărată inovație, care pare să întreacă versiunile precedente. Noul Ford Focus e conceput pe platforma C2, care are rolul de a îmbunătăți performanțele în timpul testelor de siguranță și pentru o experiență de condus mai plăcută.

Focus este unul dintre cele mai căutate modele de la Ford. Prima generație a fost lansată în 1998, iar de atunci, compania americană a vândut peste 16 milioane de unități în întreaga lume. Pentru că Focus încă se bucură de popularitate, cei de la Ford au decis să-și satisfacă clienții cu câteva îmbunătățiri la noul model.

Noul Ford Focus va fi disponibil în trei versiuni: hatchback, break și sedan (acesta doar pentru anumite piețe), cu patru niveluri de echipare (Trend, Titanium, ST Line și Vignale) și cu un design complet nou.

Când vine vorba de tehnologiile cu care a fost echipat, noul Focus e destul de generos și cu siguranță vei vrea să le încerci.

Sistemul din Ford Focus care te ajută să conduci în traficul aglomerat

Ford Focus a fost dotat cu sistemul Cruise Control Adaptive, cu funcție Stop&Go, gândit să funcționeze în condiții de trafic aglomerat. Cu alte cuvinte, sistemul menține mașina în mișcare, dacă timpul de așteptare e mai mic de trei secunde.

Pentru opriri care depășesc această valoare, poți să apeși un buton amplasat pe volan sau pedala de accelerație. De asemenea, vei avea la dispoziție o funcție care menține mașina pe banda de rulare.

Faruri adaptive, care se reglează automat înainte de fiecare viraj

Farurile adaptive își reglează automat unghiul și intensitatea luminii, dar poate să modifice și direcția fasciculului înainte ca mașina să intre în viraj. Sistemul se bazează pe recunoașterea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Sistem de parcare în spații dificile pe noul Ford Focus

Dacă încă ai probleme cu parcarea în spații înguste, noul Ford Focus te va ajuta să parchezi ca un expert. Sistemul Active Park Assist 2 e capabil să parcheze mașina în spații cu doar 110 centimentru mai lungi decât automobilul și pe locuri în rampă sau pantă de până la 12 grade. De asemenea, Park-out Assist permite ieșirea automată atunci când ai mașina parcată lateral.

Sistem de monitorizare care previne coliziunea

Noul Ford Focus este echipat cu Pre-collision Assist, un sistem de monitorizare și avertizare pentru unghiul mort și un sistem de alertă pentru traficul perpendicular, adică e capabil să frâneze mașina pentru a evita sau limita o coliziune. Tehnologia poate să recunoască atât pietonii, cât și bicicliștii.

Cameră video pentru marșarier și alertă la intrarea pe sens interzis

Atunci când dai cu spatele, camera video te ajută să ai vizibilitate de 180 de grade pe acea direcție. Noul Focus te avertizează și când intri pe sens interzis, așa că ai grijă când intenționezi să încalci regulile. Acest sistem va fi, însă, disponibil la început doar în Germania, Austria și Elveția.

Transformă noul Ford Focus într-un hotspot

Mașina e echipată cu FordPass Connect, care-ți permite să transformi automobilul într-un veritabil hotspot, la care se pot conecta până la zece dispozitive. Mai ai la dispoziție și Live Traffic, pe care-l poți folosi cu aplicația mobilă FordPass ce-ți dă acces la: localizarea mașinii, statusul mașinii, acces de la distanță pentru sistemul de închidere și pornire de la distanță (doar pe versiunile echipate cu transmisie automată).

Sistem de încărcare wireless pentru telefon

Pentru că încărcarea wireless a telefonului mobil e viitorul, Ford e pregătit deja pentru acest concept. Au dotat Focusul cu un astfel de sistem, precum și unul de infotainment SYNC 3 cu ecran tactil de 8 inch și sistemul audio B&O Play (675 wați și 10 incinte).

[readmore]

Citește și:
Sursa: Automarket