Unde ar trebui să căutăm semnele vieții extraterestre, potrivit unui astronom

de: Ioana Bîrsan
03 05. 2017

Un astronom lansează o ipoteză interesantă referitoare la viața extraterestră și ne indică o posibilă modalitate de a găsi evidențele necesare care să susțină existența ei.

Identificarea vieții extraterestre ar deveni una dintre cele mai însemnate descoperiri realizate de rasa umană, însă posibilitatea de a găsi viața potențială pe exoplanetele din sistemul nostru solar sau pe cele aflate în proximitatea acestuia ar putea dura încă câteva mii de ani. Un astronom lansează o ipoteză interesantă și susține că oamenii de știință ar avea mai multe șanse să identifice evidențe ale vieții extraterestre pe Pământ, nu în spațiu.

Potrivit profesorului de astronomie Jason Wright, ar trebui să ne îndepărtăm atenția de la răspunsurile pe care ni le-ar putea oferi cosmosul și să ne axăm pe ceea ce ne poate oferi grădina din spatele casei, potrivit bgr.com. Wright nu își expune ideile cu privire la posibilitatea existenței vieții inteligente în sistemul solar în care ne aflăm, dar susține că ne-ar fi mai simplu să analizăm rămășițele speciilor tehnologice care ar fi putut trăi aici. Ideea lui este că aceste ființe extraterestre ar fi produs artefacte sau alte invenții tehnologice însemnate ale căror rămășițe ar fi putut supraviețui până în zilele noastre.

Astronomul susține că Venus și Marte ar fi posibile locații care ar fi putut găzdui viața inteligentă și menționează chiar și faptul că pământul ar putea deține secretele unei civilizații antice și avansate care, iar că aceste artefacte s-ar fi putut pierde din cauza eroziunii, mișcării continentelor și a plăcilor tectonice.

Deși ipoteza lui Jason Wright este captivantă, într-un oare care mod, nu este prima de acest fel pe care o auzim. Acest tip de idei au tot primit atenția publicului de-a lungul anilor și au vândut bine, pentru că posibilitatea vieții extraterestre a reprezentat mereu un subiect de interes global. În lipsa unor evidențe concrete, cel mai bine este să tratăm astfel de zvonuri cu o doză de scepticism, păstrându-ne în același timp interesul față de această problemă.