Tinder pentru sportivi și aplicația care-ți spune când nu stai corect la birou
Din ce în ce mai multe aplicații și servicii încearcă să îți facă viața mai simplă, din toate punctele de vedere, iar aici avem câteva astfel de proiecte promițătoare.
Cum să nu-ți trezească interesul o aplicație care promite să facă ceea ce face și Tinder? Nu, cele două nu ar fi în competiție, deoarece Bounce Match îți caută match-uri în domenii sportive. Dacă nu ai noroc să găsești în cercul de prieteni oameni pasionați de același sport, trebuie doar să te loghezi în aplicație și să lansezi provocări celor pe care îi găsești acolo. Nu mergi chiar pe mâna destinului, deoarece aplicația e capabilă să-ți calculeze chiar și șansele de câștig în fața oponentului pe care îl alegi. În plus, există și un leaderboard, unde aduni sau pierzi puncte pe măsură ce câștigi sau pierzi, iar astfel ajungi mai sus sau mai jos în clasament.
Probabil Skillview e cea de-a doua idee interesantă care ar trebui să prindă și la noi. Ca angajator, poate că n-ai întotdeauna timp și resurse să aduci un număr mare de potențiali angajați la interviuri. De aceea, ar fi mult mai simplu ca, odată ce ai un job disponibil, să-l postezi pe o platformă unde cei interesați pot aplica, urmând ca aceștia să fie intervievați de către o persoană cu aptitudini reale în domeniul vizat. Doar cei pe care îi consideri cu adevărat potriviți, în urma recomandărilor făcute de cel care a susținut interviurile și a dat teste, vor ajunge la discuția față în față.
Din fericire, nu aș avea nevoie de un baston virtual pentru nevăzători, însă, e clar, existența unui asemenea gadget e mai mult decât binevenită. Ce înseamnă baston virtual? Acesta are doar un mâner, inteligent însă. Cu ajutorul bastonului Virtual Cane afli rapid dacă în fața ta se află un obstacol sau dacă ai drum liber, device-ul comunicând prin sunete și vibrații. Dacă ai un obstacol la cel mult cinci metri în față, după apăsarea de buton, bastonul îți comunică instant distanța până la respectivul perete, gard sau orice altceva.
Dacă nu ai o poziție corectă la birou, The Officer te avertizează în privința asta, iar pe termen lung, îți poți monitoriza și progresul. Îndeosebi pentru cei care au joburi care implică statul la birou, există pericolul durerilor de spate. Problema cea mai mare când stai la birou un timp îndelungat și te doare spatele e că nu-ți dai seama exact care e problema și cum o poți remedia, chiar dacă ai avea în gând să-ți cumperi un scaun ergonomic. Și totuși, cum ar fi să primești ajutorul unei aplicații care te ajută să înțelegi mai bine modul în care ar trebui să stai la birou.
Pentru cei care nu sunt experți în domeniul tehnologiei, dar care ar vrea să pună în aplicare beneficiile sistemelor IoT, există iBlocks. Sistemul îți permite ca, indiferent de cunoștințe, să pui rapid pe picioare un asemenea sistem funcțional.
În ceea ce privește ”sfătuitorul” The Officer pentru o poziție corectă la birou, bastonul pentru nevăzători Virtual Cane, și sistemul iBlocks pentru IoT, acestea au fost creațiile care au câștigat locurile trei, doi, respectiv unu în cadrul Hackatonului de la Techsylvania. Bounce Match și Skillview au fost două dintre serviciile propuse de către startup-uri în cadrul Startup Avalanche. Pitch-urile făcute aici nu erau doar pentru deliciul și informarea publicului, ci și pentru un premiu, câștigătorii având ocazia să ajungă în Silicon Valley.
Câștigătorii de la Startup Avalanche au fost cei de la Brainy Ant, un trio format din trei români care au creat o fermă de roboți. Aceasta este o platformă online care îi permite oricui să controleze și chiar să programeze roboții disponibili. Cu doar câteva apăsări de taste, ai ocazia să manevrezi un robot, deși poți alege și varianta codului.