Stephen Hawking ne avertizează despre sfârșitul lumii încă o dată

de: George Stanciu
21 06. 2017

Stephen Hawking lansează o nouă avertizare cu privire la soarta planetei, invocându-l și pe Donald Trump în discuție.

Conform profesorului Hawking, omenirea ar avea la dispoziție între 200 și 500 de ani pentru a-și găsi o nouă casă, dacă ne dorim ca civilizația noastră să mai supraviețuiască. Fizicianul a dezbătut această problemă la festivalul Starmus, din Norvegia.

Hawking l-a criticat vehement pe Președintele Statelor Unite, Donald Trump, vizavi de poziția acestuia cu privire la încălzirea globală. Profeosrul spune că Trump a ales cea mai greșită cale cu privire la rezolvarea problemei încălzirii globale.

Stephen Hawking spune că astronauții ar trebui să ajungă pe Lună până în 2020, pentru a reporni cursa spațială. De asemenea, până în 2025 oamenii ar trebui să ajungă și pe Marte, iar o bază lunară ar trebui să fie gata în următorii 30 de ani.

Hawking spune că pericolele sunt prea mari și prea numeroase ca să nu ne gândim la un viitor pe altă planetă. Profesorul pune accentul pe faptul că resursele planetei sunt consumate extrem de repede, iar că omenirea a dat Terrei cel mai nefast cadou, pe cel al încălzirii globale.

Conform fizicianului, a sosit timpul ca oamenii să exploreze alte sisteme solare, deoarece doar asta ne-ar putea salva de la extincție. Hawking amintește că pe o rază de 30 de ani-lumină față de Pământ există 1000 de stele, iar că în cazul în care doar 1% dintre acestea au planete asemănătoare cu Terra, avem 10 candidați pentru Lumea Nouă.

Hawking a explicat și de ce crede că nu am fost contactați de extratereștri până acum. În primul rând, probabilitatea de apariție a formelor de viață primitive pe o planetă bună este destul de mică. Apoi, chiar și dacă probabilitatea este ridicată, apare probabilitatea de apariție a vieții inteligente, care este destul de scăzută, de asemenea, scrie telegraph.co.uk.

În plus, chiar și dacă varianta a doua este combătută, atunci putem fi în situația în care o civilizație ajunge să fie foarte avansată, dar se distruge prin război, boli și arme de distrugere în masă, profesorul intuind către direcția în care ne îndreptăm noi.