REVIEW: ASUS ZenFone 4 Selfie – Telefonul tuturor portretelor tale

TEHNOLOGIE
REVIEW: ASUS ZenFone 4 Selfie - Telefonul tuturor portretelor tale
21 sept. 2017 | 19:00

Compania ASUS vrea să cucereasă piața cu noua generație de telefoane ASUS ZenFone 4 și chiar reușește. Sau cel puțin pe mine m-a cucerit modelul dedicat selfie-urilor.

asus zenfone 4 selfie

ASUS ZenFone 4 Selfie a fost prezentat oficial în această seară. L-am avut cu o săptămână înainte ca să vedem ce-i cu el și ce facem mai bine. Selfie-uri face excelent, dar nu se oprește doar la ele.

[related]

ASUS ZenFone 4 Selfie mi-a confirmat o idee. Un telefon nu este o simplă bucată de hardware. El spune mai multe decât crezi despre tine și despre personalitatea ta. Faptul că alegi un smartphone, pentru că deține unele dintre cele mai avansate tehnologii la ora actuală înseamnă că ești o persoană bine informată, conectată cu lume a dispozitivelor mobile și că știi că a deține un astfel de telefon nu este un moft, ci o necesitate.

asus zenfone 4 selfie

Dacă alegi un smartphone pentru felul în care arată, oamenii din jurul tău își dau seama că ești o persoană atentă la detalii, că pui preț pe imaginea ta, dar și pe statutul social.

Când te gândești să achiziționezi un nou telefon, cauți ca acesta să-ți stisfacă nevoile, deloc puține, să dea bine ochiului, dar și ca raportul calitate – preț să fie unul pe măsură. ASUS încearcă să facă toate acestea cu noua gamă ZenFone. Cum ziceam mai sus, eu am avut ocazia să văd ce-i cu ZenFone 4 Selfie.

asus zenfone 4 selfie

Specificații pentru ASUS ZenFone 4 Selfie

ASUS ZenFone 4 Selfie are două camere frontale de 20 de megapixeli și de 8MP, cu un LED pentru bliț. Pe spate rămâne una de 16 megapixeli, iar pentru bliț ai la dispoziție două LED-uri. Toate pozele pe care le vei face cu acesta le vei vedea întâi pe ecranul HD IPS de 5,5 inci și le vei stoca pe spațiul intern de 64GB. Memoria RAM este de 4GB, iar procesorul este un Qualcomm Snapdragon 430 cu opt nuclee la 1,4GHz.

Telefonul cântărește doar 144 de grame și bateria este de 3.000 mAh. Și tot acest hardware este într-un dispozitiv cu o grosime de 7,85 milimetri.

asus zenfone 4 selfie

Ți-aș putea spune despre la ce performanțe ajunge, cât de rapid e procesorul sau ce viteze are memoria RAM. Aș putea, dar, sincer, nu-mi pasă de ele. Nu mi-a păsat niciodată și nu știu cât ar trebui să-ți pese ție. Până la urmă, nu-ți cumperi un telefon cu care să te dai mare pentru performanțele “pe hârtie”.

Telefonul vine cu Android Nougat și va fi actualizat la Oreo în următoarea perioadă. De asemenea, are scanner pentru amprentă și butoane capacitive de-a stânga și de-a dreapta acestuia.

asus zenfone 4 selfie

Pe scurt, despre designul ASUS ZenFone 4 Selfie

Eu sunt fată și pun mai degrabă preț pe imagine și mai ales pe detalii. Și în contextul unui review de telefon, aș putea spune că “elegant” este cuvântul care ar putea descrie acest telefon. Este construit din metal, cu un spate plăcut la atingere și o nuanță subtilă de roz pal completată de câteva linii aurii.

asus zenfone 4 selfie

Astfel, pentru mine, ZenFone 4 Selfie a devenit un accesoriu și pe care să-l integrez în viața de zi cu zi. Am fost uimită când l-am luat pentru prima dată în mână. După principiul “esențele tari se țin în sticluțe mici”, ASUS a realizat un telefon care încorporează tehnologia ”grea” într-o carcasă ușoară. Nu simți că porți după tine un telefon de 5,5 inci, iar acesta e un mare plus. Și acum c-am trecut de cum e fizic și cum se simte, să trec la lucrurile cu adevărat importante: selfie-urile, pozele.

Un telefon cât pentru toate pozele pe care să le dai pe Facebook

Ai putea, pe bună dreptate, să ai încredere în numele telefonului. Cele două camere frontale fac o treabă excelentă. Nu numai că focalizează rapid, dar culorile sunt la nivelul la care ar trebui să le aduc din procesare pe alte telefoane. Până la urmă, un selfie este o poză pe care vrei s-o pui rapid pe internet, să arăți ce faci, unde ești, cum te simți, n-ai vrea să investești prea mult timp în ea.

asus zenfone 4 selfie

Tocmai de aceea fetele petrec minute bune făcând între 10 și multe alte zeci de selfie-uri. Ca să iasă acea poză unică și specială. Ei, eu am făcut câteva și am fost mulțumită cât să nu mai risipesc jumătate de zi în găsirea unghiului perfect și în obținerea pozei așa cum trebuie. Dacă îți trebuie un telefon destinat acestor tipuri de poze, atunci pot spune că ZenFone 4 Selfie își merită eticheta.

asus zenfone 4 selfie

Mai mult, special pentru acest capitol, smartphone-ul are o aplicație destinată selfie-urilor, unde poți găsi o varietate de filtre, ajustări, modificări sau accentuări. Aceasta îți pune la dispoziție și 10 niveluri de înfrumusețare a feței, astfel încât să te bucuri de imaginea ta perfectă și, cum se spune, de o piele de bebeluș. La fel, chestiune de gusturi, fiecare alege cum dorește.

Cu cele bune ne-am lămurit, astfel că: ce-i rău la ASUS ZenFone 4 Selfie

O alegere de neînțeles din partea ASUS a fost să pună un port microUSB pe telefon. Suntem în vremea în care USB-C e mai peste tot, de la căști la laptopuri și alte telefoane, dar compania a ales un port din generația trecută. O explicație ar fi că oamenii au deja accesorii pentru acesta și atunci să nu fie trecerea prea bruscă. Chiar dacă USB-C e mai peste tot, asta nu înseamnă că totul a fost actualizat pentru el. Poate vom atinge acel nivel al standardizării într-un an sau doi.

Din păcate, referitor la camera de selfie, tot accentul pus pe camerele din față lipsește la cea din spate. Cei de la ASUS s-au concentrat mai mult pe camerele frontale și au neglijat-o pe cea din spate. Fotografiile pe care le produce sunt cam șterse, nu focalizeză suficient de rapid sau bine, în anumite situații, iar culorile sunt cam palide. Dar da, camera are rezoluție, 16 megapixeli, dar nu strică o îmbunătățire a aplicației ca să susțină cu ceva dimensiunea.

asus zenfone 4 selfie

Concluzie după ce-am testat ASUS ZenFone 4 Selfie

M-au încântat ecranul mare și camerele foto de pe față. Totodată, dacă ești o persoană activă online și pe rețelele sociale și nu-ți lași telefonul din mână, nici pentru câteva minute, nu-ți face griji, bateria nu te lasă la greu. Am obținut o autonomie de o zi cu internet pornit constant și luminozitate pe auto. Și a rezistat și zecilor de poze pe care le-am tot făcut. Probabil că te întrebi acum dacă l-aș recomanda.

asus zenfone 4 selfie

[related]

Pe scurt, da. Are un loc pe-o piață în care diverși producători, mai mari sau mai mici, se înghesuie să vorbească despre ecrane cu rezoluții incredibile și camere foto cu tot felul de opțiuni, dar fără un accent pe ce-ar fi mai important: raportul între calitatea furnizată și banii pe care îi plătești pentru el. Și spre deosebire de modelele precedente, ASUS a învățat să facă și telefoane cu design.