20 sept. 2017 | 10:09

Android Oreo vine la pachet cu o problemă frustrantă pentru utilizatori

ACTUALITATE
Android Oreo vine la pachet cu o problemă frustrantă pentru utilizatori

Android Oreo nu este disponibil pe foarte multe terminale, dar a reușit deja să frustreze un număr important de utilizatori care și-au instalat actualizarea.

După o lungă perioadă în care s-a aflat în beta, Google a lansat versiunea finală de Android Oreo pentru posesori terminalelor Pixel și Nexus. Având în vedere fragmentarea platformei, posesorii altor tipuri de telefoane vor mai avea de așteptat câteva luni până vor putea experimenta aceleași noutăți.

Deși nu este niciodată plăcut să aștepți o variantă nouă de firmware, în cazul Android Oreo, așteptarea s-ar putea să vină cu beneficii importante. Nu de alta, dar nu ți-ai dori să întâmpini aceleași probleme cu care s-au confruntat mai mulți utilizatori de Pixel XL în ultimele săptămâni.

Conform unei postări pe Twitter a lui Artem Russakovski de la Android Police, la scurt timp după ce și-a instalat Android Oreo pe Google Pixel XL, telefonul a început să se închidă singur și să se deschidă imediat după. Deși nu este neapărat exclus ca odată pe lună să-ți repornească singur smartphone-ul, frecvența fenomenului în cazul lui Artem este îngrijorătoare.

Pentru a se convinge că nu este vorba de un caz izolat, același redactor Android a realizat un sondaj rapid pe Twitter. Nu a durat mult până când un număr important de internauți au semnalat probleme similare. Situația neaplăcută a fost raportată la Google prin sistemul Google IssueTracker, dar momentan figurează ca fiind nerezolvabilă deoarece nu a putut fi reprodusă.

Momentan, o soluție clară nu este foarte evidentă. Un lucru este însă sigur, problema nu ține de hardware. Cei care au reușit să restaureze o versiune de Android Nougat pe telefon nu au mai întâmpinat nici un fel de problemă cu reporniri nedorite. Nu putem decât să sperăm că problema va fi remediată înainte ca Oreo să ajungă pe multe alte telefoane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele