Noutățile ASUS: de la primul laptop de gaming cu AMD Ryzen 7 până la noile modele ROG

Noutățile ASUS: de la primul laptop de gaming cu AMD Ryzen 7 până la noile modele ROG

ASUS Republic of Gamers (ROG) a venit la IFA 2017 cu o serie impresionantă de produse. Laptopuri, monitoare, dar și accesorii, acestea au fost prezentate la Berlin.

Despre ROG Chimera ai aflat deja: primul laptop de gaming din lume cu ecran lat, cu rata de refresh 144Hz și un timp de răspuns de 7ms. Ecranul e full HD de 17,3 inci, iar procesorul este un Intel i7-7820HK. Și prin încorporarea Xbox Wireless, utilizatorii pot conecta rapid la PC accesorile Xbox favorite, fără a fi nevoie de multiple adaptoare și fără a fi necesar să schimbe cablurile atunci când comută între consolă și PC.

La IFA 2017 a fost adus și laptopul de gaming ROG GX800 cu 4K UHD și Nvidia GeForce GTX 1080 SLI. Dispune de o tastatură MechTAG (Mechanical Tactile Advanced Gaming), comutatoare mecanice și taste iluminate cu LED-uri RGB. Producătorul promite performanțe apropiate de un desktop. De asemenea, trece pe listă ROG Zephyrus cu grafică Nvidia GeForce GTX 1080 cu design Max-Q, a șaptea generație de procesoare Intel Core, un ecran opțional de 120Hz, ROG Active Aerodynamics System pentru a menține o răcire și o acustică eficientă și o tastatură RGB.

Lista de laptopuri ASUS ROG continuă cu Strix SCAR Edition, care a fost construit cu atenție specială pentru jocuri de tip FPS. Disponibil în variante cu ecran de 15 și 17 inci cu Windows 10 Pro, Strix SCAR Edition este echipat cu cele mai noi procesoare Intel Core i7 și de grafica NVIDIA GeForce GTX 10. Ecranul prezent pe Strix SCAR Edition are un timp de răspuns de 5ms și o rată de reîmprospătare de 120Hz. De asemenea, există și ROG Strix Hero Edition (poză mai jos), dar acesta a fost proiectat pentru cea mai bună performanța în MOBA.

Dispune de procesoare Intel Core i7, grafică Nvidia GeForce GTX 10 și sistemul de operare Windows 10 Pro. Ecranul are rată de refresh de 120Hz, acoperire de 100% a spectrului de culoare sRGB și vine echipat cu o tastatură în stil desktop cu N-key rollover pentru un răspuns precis și rapid și o rezistență remarcabilă la peste 20 de milioane de apăsări.

Compania a prezentat și ROG Strix GL503 (15 inci) și ROG Strix GL703 (17 inci), cu noile procesoare Intel Core i7, GeForce GTX 1060, dar în special 32GB de memorie RAM DDR4 2400MHz care includ un accelerator grafic GeForce GTX 1060 VR-ready. Iar o veste foarte bună pentru fani AMD vine cu ROG Strix GL702ZC (foto mai jos), primul laptop de gaming din lume cu procesor AMD Ryzen 7. Are ecran de 17 inci, o tastatură anti-ghosting, iluminată, pentru un control rapid și precis.

Și din lista noutăților, fără să le cuprind pe toate aici, nu putea lipsi un monitor. Tot ROG, se numește Swift PG27VQ, are 27 inci, cu rezoluție 2K WQHD (2560X1440), timp de răspuns de 1ms, tehnologie NVIDIA G-SYNC și curbură 1800R. Poate fi supratactat la o rată de reîmprospătare de 165Hz. Este, de asemenea, primul monitor care dispune de iluminatul ASUS Aura Sync pe spatele carcasei, sincronizând lumina cu cea emisă de alte periferice compatibile. Este cel din deschiderea acestui articol. Iar ROG Strix XG35VQ este un monitor curbat de 35 de inci, cu rezoluție UWQHD (3440×1440), rată de reîmprospătare de 100Hz, tehnologie Adaptive-Sync și un aspect de 21:9.

Citește și: