Girafe albe, surprinse pentru prima dată într-un videoclip [VIDEO]

de: George Stanciu
16 09. 2017

Două girafe albe, o girafă matură alături de puiul său, au fost surprinse în Kenya, fiind publicată și o înregistrare video a acestora. 

Girafele suferă de o condiție genetică extrem de rară, cunoscută ca leucism, și din această cauză nu au parte de pigmentare a celulelor pielii, care păstrează o nuanță albă. Leucismul nu este sinonim cu albinismul, în cazul din urmă fiind vorba de absența melaninei. Leucismul presupune o reducere a mai multor tipuri ale pigmentului.

Filmarea a fost efectuată de către conservaționiști în districtul Garissa, din Kenya. Membrii echipei au mers în habitatul Ishaqbini Hirola, după ce au fost anunțați de localnici cu privire la apariția celor două girafe albe. În iunie, cei de la Hirola Conservation Programme au vorbit despre faptul că girafele albe au fost zărite de un localnic.

Cele două girafe au părut destul de calme, nefiind deranjate de prezența celor care le-au filmat. Se poate observa cum mama ”patrulează” o zonă din fața cameramanilor, în timp ce își îndrumă puiul să se ascundă în tufișuri. Conform celor de la HCP, în afară de videoclipul actual, mai există două mărturii cu privire la apariția unor girafe albe în Kenya și în Tanzania. Prima girafă albă văzută în sălbăticie a fost observată în ianuarie 2016, în Parcul Național Tarangire, din Tanzania, iar cea de-a doua în habitatul Ishaqbini, din Kenya, în martie 2016.

Deși condiții similare, leucismul și albinismul pot fi diferențiate într-un mod foarte ușor. În cazul celor ce suferă de albinism, lipsa pigmentului se vede atât în cazul pielii, al părului, dar și al ochilor, care sunt palizi și chiar roșiatici, devenind translucizi și permițând vaselor de sânge să se vadă.