Acer Predator Helios 300: Uriașul prietenos [PLAYTEST]
Acer Predator Helios 300 este un laptop de gaming uriaș, cu performanțe excelente, care îți va aduce cu siguranță zâmbetul pe buze. Pentru cei care preferă această platformă pentru jocurile preferate, Helios este o alegere foarte bună, care nici nu vă va lăsa cu buzunarele goale, având în vedere specificațiile cu care se laudă.
[related]
Când vorbim de gaming și de platformele pe care ne putem juca, laptopul este unul dintre ultimele gânduri care ne vin în minte. Cel mai mulți dintre gameri preferă PC-ul de tip desktop sau consolele pentru a se distra în timpul liber. Multă vreme laptopurile au fost considerate adevărate paria în industria gamingului. Până să apară notebook-urile dedicate pentru această categorie era aproape imposibil să te poți juca în condiții normale pe un astfel de device.
Laptop de gaming: O alegere bună?
Totul s-a schimbat odată cu apariția laptopurilor de gaming, iar o parte semnificativă dintre jucători au fost atrași de ele. Evident, mobilitatea este cuvântul cheie în ceea ce privește orice laptop destinat jocurilor. Îl poți lua cu tine în vacanțe sau îl poți chiar și plimba dintr-o cameră în alta. În plus, chiar dacă nu e recomandat, te poți juca chiar și din pat. Însă să nu te miri dacă se încinge prea tare.
[related]
Helios 300 este un gigant. În sensul că este mai mare decât un laptop de gaming convențional, având o diagonală a display-ului de 17 inci. Din start, acesta e un lucru bun. Este binecunoscut faptul că orice gamer vrea să aibă în față un ecran mult mai mare și o rezoluție cât mai bună. Chiar dacă nu vorbim aici de 4K, ci doar de Full HD, nu trebuie uitat faptul că Helios 300 este un laptop de gaming mid-range. Acesta urmează să fie lansat în România în luna august, iar prețul său se va învârti în jurul a 5.500 de lei.
Acer Predator Helios 300: Specificații
Să vorbim și despre specificații. Modelul de Acer Predator Helios 300 pe care l-am testat este echipat cu un procesor Quad Core Intel i7 7770 HQ, ajutat de 16 GB de memorie RAM DDR 4. Spațiul de stocare este și el unul ofertant. Avem un SSD de 256 de GB folosit în mod evident pentru sistemul de operare și celelalte programe software sau drivere pe care urmează să le instalezi. În compensarea acestuia găsim și un hard-disk tradițional de 1 TB care funcționează la o viteză de 7200 RPM. Cea mai importantă parte la un laptop de gaming este, desigur, placa video. Și aici găsim unul dintre punctele forte ale lui Helios 300. Sub carcasă avem un Nvidia GTX 1060 care face față la absolut orice joc prezent pe piață la ora actuală.
Design-ul laptopului este unul extrem de bine realizat, lăsându-ți o senzație puternică de premium. Culorile alese sunt și ele inspirate, roșu și negru, și au rolul de a scoate în evidență agresivitatea sa. În plus, partea care mi-a plăcut cel mai tare este spatele device-ului. Aceasta constă într-o grilă realizată cu gust care servește drept ventilator. În timpul utilizării serioase el dă senzația că scoate flăcări pe eșapament. Îmi place.
Am testat acest laptop cu o serie de jocuri populare în 2017, care să-l facă puțin să transpire. Și cât a mai transpirat săracul. Helios 300 s-a descurcat cu brio în GTA 5, Battlefield 1, Far Cry Primal și Assassin’s Creed Syndicate. Cu detaliile pe Ultra. Unde a scârțâit el în schimb a fost în Mass Effect Andromeda. Să rulezi cel mai nou titlu Bioware la detalii Ultra pe Helios 300 este o experiență…incendiară. Mai că puneam de gătit ouă ochiuri dacă insistam mai tare. Oricum, spre apărarea laptopului, Andromeda nu este recunoscut ca cel mai bine optimizat joc al anului 2017 .
În timpul sesiunilor de gaming, care nu au fost puține sau scurte, laptopul să încălzea foarte tare, mai ales în partea de sus, cumva între display și tastatură. Problema nu era neapărat asta, că nu aveam nevoie să ating acea secțiune, însă după câteva ore căldura începea să se răspândească spre tastele WASD. Începea deja să fie greu să mai țin mâna pe el. Ca un test suplimentar, am încercat să văd cât reușesc să țin un deget pe cea mai fierbinte parte a lui. Rezultatul a fost de trei secunde.
Chiar dacă laptopul vine cu un program de management al resurselor tehnice preinstalat, tot e destul de greu să observi vreo modificare. Am îndrăznit și să trec laptopul în modul turbo, însă nu pentru mult timp, deoarece mi-a fost frică să nu mi se topească biroul. Per total, chiar dacă temperatura lui Helios 300 este destul de mare, nu văd asta ca pe o problemă existențială. Dacă decizi să ți-l cumperi atunci când se va lansa, stai fără grijă. Temperatura nu trebuie să te alarmeze. El va continua să ruleze la fel de bine și nu vei observa fluctuații în performanță.
Acer Predator Helios 300: Concluzii
Per total, Acer Predator Helios 300 este un laptop de gaming bun, mid-range, cu performanțe destul de ridicate. Tinde să se încingă destul de tare, însă asta nu ar trebui să prezinte o problemă serioasă. Am încercat și folosirea acestuia exclusiv pe baterie, însă experiența a suferit destul de mult la capitolul performanță. Nici nu se compară cu randamentul dat atunci când este cuplat la alimentarea de la priză.
În ceea ce privește porturile sale, nu îți va lipsi nimic. El vine echipat cu o mufă USB-C, un USB 3.0, cât și două USB 2.0. Pe lângă acestea, vei avea și posibilitatea de a-l cupla la Internet prin intermediul unui cablu tradițional Ethernet, cu mufă RJ-45. Experiența folosirii lui Helios 300 este una plăcută, indiferent de scopul tău. Evident, nu este un laptop de business sau de divertisment, însă poate deservi fără probleme și acestor scopuri.
La un preț onorabil pentru performanțele oferite, Acer Predator Helios 300 este un laptop de gaming foarte bine realizat, care nu te va lăsa la greu. E capabil să ruleze absolut orice joc existent, iar ecranul mare, de 17 inci, îți va oferi o experiență bună de gaming. Chiar dacă se încinge destul de tare este de apreciat faptul că performanța nu are de suferit. Helios 300 se lansează în august și este o alternativă destul de bună la sistemele desktop sau la console.