5 lucruri bune la cel mai scump iPhone 8 din România

5 lucruri bune la cel mai scump iPhone 8 din România

iPhone 8 a fost adus în România și deja a ajuns la primii clienți care l-au precomandat. Până vine iPhone X, acestea sunt cele mai noi telefoane Apple.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt oficial în România de la miezul nopții. Am avut însă spre review un iPhone 8 Plus 64GB de la Quickmobile cu câteva zile înainte. Am trecut la el de la un iPhone 6s cu o baterie care mai ține suficient cât să faci trei poze și să dai un telefon. iPhone 8 Plus, dar și cel normal, au designul fix la fel, minus câteva modificări în jurul camerei și sticla de pe spate.

La interior, lucrurile stau cu totul altfel. iPhone 8 și iPhone 8 Plus vine cu procesorul A11 Bionic, cu 2 sau 3GB de memorie RAM, un spațiu de stocare de 64 sau 256GB și camere mai bune, chiar dacă rămân la aceeași rezoluție de 12 megapixeli. Altfel, iOS 11 au toate, iar aplicațiile de realitate augmentată sunt o noutate binevenită, deși acum oferta este destul de limitată. În fine, mai jos am făcut o listă cu lucrurile pe care le vei resimți când treci la iPhone 8 de la oricare alt model. Urmează un review în detaliu cu iPhone 8 Plus.

De ce ai vrea iPhone 8 în locul altora

Dacă îți permiți, ar trebui să alegi varianta cu 256GB de stocare. iCloud încă este la 5GB și e insuficient pentru tot ce-ai putea ține în telefon. Desigur, ai putea plăti pentru el și atunci 64GB n-ar fi atât de puțin Oricum, e în funcție de cost și aici e și un prim avantaj al iPhone 8. TrueTone Display îl face mai prietenos să-l folosești constant. L-am lăsat pornit, așa cum vine „din fabrică” și se adaptează balansului de culoare din mediu. Chiar dacă ar putea fi o problemă când procesezi poze, telefonul nu mai afișează, în unele cazuri, temperaturi reci, dure.

Autonomia nu este o problemă. Da, am scris despre cum este mai mică, despre cum doar iPhone 7 Plus avea una mare (cea mai mare de pe iPhone), dar iOS 11 și A11 Bionic fac o treabă bună cu autonomia. iPhone 8 Plus m-a ținut o zi și jumătate în prima zi, cu o încărcare 100% pe la ora 12. Pe măsură ce am pus toate aplicațiile mele și mi-am configurat conturile, autonomia s-a dus la cam o zi, că sunt sincronizări de făcut și îl folosesc cam la fiecare 10-15 minute. Mulțumitor? Da, față de Galaxy Note 8, pe care l-am testat recent, și Galaxy S8 testat prin primăvară.

Camera foto este senzațională. Bine, poate am exagerat cu acel cuvânt, nicio cameră de pe telefoane nu mi se pare senzațională, dar aceasta este foarte bună. Calitatea este mai bună decât ce-am întâlnit pe iPhone 7 și iPhone 6s, iar în unele circumstanțe algoritmul este mai „prietenos” cu detaliile decât a reușit Samsung să fie. Modurile de portret sunt bune, cu tot cu lumina artificială, doar că cel stage este aproape inutil acum. E versiune beta, se încearcă, se schimbă lucrurile, dar acum este mai mult neutilizabil decât bun la ceva. Altfel, filmările sunt excelente și stabilizarea optică e binevenită (ca întotdeauna), deși păcat că nu e pe ambele camere (doar pe cea wide).

Sticla de pe spate arată splendid, mai ales că nu mai scrie nimic decât „iPhone”. Dar am ajuns în aceeași situație ca la iPhone 4S sau Galaxy Note 8: alunecă destul de ușor și toamna e destul de rău să ai un telefon așa alunecos în mână. Ca design, e o schimbare bună, îmi place mai mult, mai ales că sub ea e o bobină pentru încărcare wireless și acum ar putea fi chiar utile accesoriile pe care le-am tot colectat de-a lungul timpului pentru așa ceva.

iPhone 8 Plus vine cu difuzor stereo și nu-ți dai seama cât de util e decât când folosești un model vechi și acoperi difuzorul de la bază. De acum e stereo și nu mă pot întreba decât: de ce au tras atât de mult de timp ca să-l facă stereo? Da, Apple nu se grăbește, nu se pripește, blabla. Era mai important sunetul decât să înlăture mufa de căști.

Altele despre iPhone 8 Plus: nu e iPhone X. E o actualizare la ce a fost anul trecut, e mai bun, în anumite privințe, aplicațiile merg mai bine și iOS 11 e mai rapid, dar acestea sunt firești de la an la an. Merită, nu merită? Atât timp cât îți place iPhone și iPhone X ți se pare prea mult, prea scump, prea târziu, iPhone 8 e singura alegere. Dacă ești pe Android, ar trebui să începi de la ce nu-ți place pe sistemul acela și să vezi ce aduce acesta. Folosesc doar iPhone, cu mici întreruperi de review-uri, de aproape doi ani și eu sunt obișnuit. Nu-s fanatic cu iOS, doar că pentru mine e mai confortabil decât Android.

Citește și: