iPhone 8, dezasamblat: vestea proastă e că te costă mai mult să-l repari

După ce Apple prezintă un telefon, al doilea moment important e când este dezasamblat. A trecut și prin asta și știm care-i cea mai proastă parte a lui.

Până vine iPhone X, cu toate noutățile și cu modul diferit de funcționare, iPhone 8 a ajuns la primii clienți și în primele magazine, așa că a și fost dezasamblat. Au fost confirmate componente din el, bateria chiar este mai mică decât la versiunea precedentă, iar spatele din sticlă nu este chiar o veste bună, odată ce-ai trecut de entuziasmul încărcării wireless.

Totuși, odată cu dezasamblarea, a fost clar că multe dintre componente sunt similare cu cele de pe iPhone 7. Cumva e și evident de ce, nefiind schimbări mari între ele, în afară de încărcarea wireless. iFixit, cei despre care poți spune că au standardizat dezasamblarea, susține că, dincolo de sticlă, iPhone 8 e mult mai familiar (cu versiunea precedentă) decât se așteptau, mai ales pentru un telefon proaspăt prezentat. Totuși, realitatea e că abia iPhone X începe o generație nouă de telefoane Apple.

Ce n-ar trebui să faci cu iPhone 8 e să-i spargi spatele din sticlă. iFixit susține că, deși e un pic mai rezistentă decât cea de pe spatele lui Samsung Galaxy S8, nu e clar cum plănuiește Apple să înlocuiască partea aceasta, dacă îl spargi. Totuși, Lisa Jackson, vicepreședinte Apple pentru Mediu, Politici și Inițiative Social, a declarat că designul este menit pentru durabilitate, nu reparații.

Dincolo de astfel de griji, dezasamblarea a confirmat că iPhone 8 cu ecran de 4,7 inci are o baterie de 1.821 mAh, 2GB de memorie RAM LPDDR4, procesorul A11 Bionic, un modem Qualcomm WTR5975 Gigabit LTE și un modul NFC NXP 80V18, senzorul camerei foto e mai mare decât pe iPhone 7, stabilizare optică pentru cameră prin patru magneți, stocare cu memorii Toshiba și modul Broadcom 59355 pentru încărcare wireless (în poză).

Per total, iPhone 8 a primit un scor de „reparabilitate” de 6/10, pe când iPhone 7 a ajuns la 7/10. Ecranul și bateria rămân ușor de înlocuit, spatele e mai problematic. Și da, are și sigilii pentru protecția la apă și praf, care fac mai dificilă toată treaba asta. Desigur, e dificilă acasă, în caz că vrei să te aventurizezi la așa ceva (greu de înțeles de ce-ai face-o).

Toate fotografiile au fost realizate de iFixit, unde poți vedea și dezasamblarea pas cu pas.

Răzvan Băltărețu
08:00 25.09.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video