28 aug. 2017 | 10:30

Cum descarci toate pozele din iCloud și faci curățenie în cloud-ul Apple

TUTORIALE
Cum descarci toate pozele din iCloud și faci curățenie în cloud-ul Apple

Ca utilizator de dispozitive Apple, poți urcă toate pozele în cloud-ul companiei pentru a facilita eliberarea de spațiu pe aparat. Trebuie însă să înveți cum descarci toate pozele din iCloud.

Din multe puncte de vedere, iCloud a devenit indispensabil pentru posesorii de gadgeturi Apple. Dacă ai un iPhone, iPad sau iPod Touch, ai nevoie de un cont pe iCloud să-ți localizezi ”jucăria”, dacă ți-o pierzi sau ți-o fură cineva. Tot iCloud facilitează realizarea automată de copii de siguranță a tuturor datelor de pe telefon sau tabletă. În plus, prin activarea sincronizării cu iCloud Photo Library, fiecare fotografie nouă este salvată automat în cloud și o poți șterge de pe iPhone în cazul în care ai nevoie de spațiu.

Procesul este cât se poate de prietenos și, în secunda doi, îți poți vedea toate imaginile de pe laptop, tabletă sau alt iPhone, cu condiția să utilizezi același numele de utilizator și parolă Apple pe toate. Iar dacă pui mâna câteva minute pe sistemul unui prieten, îți poți accesa pozele prin intermediul browserului favorit, după ce te-ai autentificat, accesând icloud.com.

Cum descarci pozele din iCloud si faci curatenie online

Cum descarci toate pozele din iCloud, simplu și rapid

Există însă o problemă când vine vorba de transferul tuturor fotografiilor tale din iCloud pe PC sau Mac. Apple pare să fi complicat procesul inutil ca să te descurajeze să-ți mai descarci vreodată pozele din cloud. Dacă ai 5000 de imagini pe iCloud și nu mai ai nici un iDevice, singura ta șansă să le transferi pe un PC este să apelezi la icloud.com. În mod surprinzător însă, acolo ești obligat să selectezi manual fiecare dintre cele 5000 de poze înainte să poți iniția procedura de download. Practic, în loc să existe un buton pentru a selecta toate imaginile sau măcar unul pentru a le descărca pe toate, îți vei pierde jumătate de zi urmând calea tradițională.

Din fericire, există o aplicație pentru asta. Cum am menționat și mai sus, procesul pe iCloud.com ar trebui să fie mult mai ușor dacă vrei să știi cum descarci toate pozele din iCloud. Nu este. După numeroase experimente nereușite, am găsit însă o soluție simplă și eficientă. Aceasta implică utilizarea unei aplicații terțe descărcabilă gratuit de la această adresă. Intitulat Copytrans Cloudly, este important de reținut că micuțul utilitar este disponibil doar pentru PC-uri cu Windows.

Cum descarci pozele din iCloud si faci curatenie

După ce ai descărcat arhiva zip de pe site-ul dezvoltatorului, o dezarhivezi și faci dublu click pe CopyTransCloudly.exe. Imediat vei întâmpina o fereastră prin care ești invitat să te autentifici cu numele și parola de iCloud. Dacă ai activată autentificarea în doi pași pe cont, vei fi nevoit să tastezi și codul de șase cifre care îți apare pe telefon.

Aștepți câteva secunde sau câteva minute, în funcție de numărul de poze pe care le ai în cloud, și ar trebui să vezi o fereastră precum cea de mai sus cu trei butoane clare. Primul facilitează descărcarea tuturor fotografiilor și clipurilor tale de pe iCloud – Download. Cu al doilea, poți șterge toate imaginile – Delete. Al treilea este pentru recuperarea fotografiilor pe care le-ai șters din greșeală de pe telefon și vrei să le recuperezi – Rescue.

Cum descarci pozele din iCloud si faci curatenie download

După ce faci click pe Download, ar trebui să vezi o fereastră prin care ești invitat să modifici calea de descărcare a imaginilor. Acolo poți alege un director din Windows în care îți ții de obicei pozele sau îl poți lăsa pe cel care apare implicit – Pictures. Confirmă inițierea procesului de download și încarcă-te cu răbdare. Partea bună este că estimarea de la început este destul de corectă și ai o referință vizavi de timpul pe care îl poți petrece făcând altceva până se încheie descărcarea. Poți anula în orice moment Download-ul dacă te-ai răzgândit, folosind butonul Cancel.

Absolut opțional, după ce ai verificat că ai toate pozele pe computer, le poți șterge de pe iCloud cu butonul Delete din CopyTrans Cloudly. Această acțiune este recomandabilă mai ales dacă primești deseori notificări pe telefon vizavi de spațiu pe iCloud. Din acest punct de vedere, cei de la Apple te forțează destul de mult să sari de la planul de stocare gratuit la unul contra cost. În orice alte condiții, ți-ar fi oferit și o opțiune pentru eliberarea spațiului din iCloud. Prin notificarea respectivă, ei îți dau doar opțiunea să le dai bani.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele