Camera de pe iPhone 8 stabilește un record de calitate

Camera de pe iPhone 8 stabilește un record de calitate

iPhone 8 a primit un punctaj imens pentru calitatea fotografiilor pe care le produce. Singurul mai bun e… iPhone 8 Plus.

iPhone 8 e la precomandă în România de câteva zile și spre finalul săptămânii va fi disponibil în magazine. Chiar dacă nu vine cu mai mulți megapixeli, nici n-ar fi cazul, fotografiile pe care le produce sunt mai bune decât ce-ai putea obține cu alte telefoane de pe piață, chiar dacă e vorba de iPhone 7.

DxO Mark a testat cel mai nou telefon Apple și a descoperit că merită un scor imens: 94 de puncte pentru iPhone 8 Plus, respectiv 92 de puncte pentru iPhone 8. Astfel, telefonul de la Apple trece peste Google Pixel, surprinzător de bun anul trecut, HTC U11 și modelele iPhone din urmă cu un an.

iPhone 8 vine cu o cameră de 12 megapixeli cu f/1.8 și stabilizare optică. iPhone 8 Plus vine cu două camere foto de câte 12 megapixeli și f/1.8, respectiv f/2.8 pentru cea telefoto. Zoom-ul digital e de 10x, iar iPhone 8 Plus vine cu Portrait Ligting, adică să simulezi lumina de studio în mai multe moduri. Altfel, există bliț cu patru LED-uri, autofocus îmbunătățit, algoritm mai bun pentru procesarea foto și promisiunea Apple că fotografiile vor fi mai bune.

Conform DxO Mark, pozele chiar sunt mai bune. „Apple iPhone 8 Plus este dispozitivul cu cea mai performantă cameră foto pe care am testat-o vreodată. Scorul de 94 de puncte stabilește un record […]. Desigur, Pixel are deja un an vechime și are sens ca telefonul Apple să stabilească un nou nivel”, notează DxO Mark în rezumatul acestui review. Altfel, merită reținut că iPhone X are aproximativ aceeași cameră ca iPhone 8 Plus, cu mențiunea că are stabilizare optică pe ambele (iPhone 8 Plus doar pe cea wide) și f/2.4 pe telefoto. Mai jos găsești câteva fotografii în care sunt comparate telefoanele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: