Un american a furat o mașină de poliție și a transmis urmărirea în direct

de: Bogdan Cristea
02 11. 2016

Un american a transmis o serie de videoclipuri live în timp ce se afla într-o mașină de poliție furată.

Faptul că ești polițist în Statele Unite ale Americii nu presupune, în mod automat, că ești ferit de riscurile cu care au de-a face șoferii de rând. O polițistă a învățat acest lucru pe propria piele, atunci când John Pinney a profitat de faptul că aceasta își lăsase cheile în contact în timp ce s-a dus să-și cumpere o cafea. După ce a fugit cu mașina respectivă, o femeie a sunat la poliție și a informat autoritățile, după ce Pinney s-a oferit să o transporte.

Ce a urmat, însă, este și mai ciudat. Conform celor de la CBS News, care citează o declarație oferită de autoritățile din localitatea Tulsa, din statul american Oklahoma, numeroase echipaje ar fi răspuns apelului și au dat startul unei urmăriri care a durat în jur de 40 de minute și care uneori s-ar fi desfășurat la viteze mai mari de 190 km/h. Mai mult decât atât, Pinney ar fi găsit iPad-ul ofițerului de poliție în mașină, pe care l-a folosit ulterior pentru a transmite urmărirea în direct pe Facebook.

În videoclipuri, Pinney este vizibil încurcat de diversele elemente de la bordul mașinii, neștiind exact de unde se pornesc sirenele.  De asemenea, el spune că a reușit să scape de cinci echipaje de poliție. Probabil vă întrebați de ce a recurs Pinney la un asemenea gest prostesc. Probabil vă așteptați și la o explicați serioasă. Poate omul era într-o depresie, poate avea de gând să se sinucidă, poate avea probleme mentale. Din câte se pare, americanul a furat mașina de poliție deoarece nu avea ce să facă.

Omul a fost prins ulterior de autorități, ar videoclipurile Facebook live efectuate de el nu vor face nimic altceva să-i garanteze o pedeapsă mai mare. Pentru un om precum John Pinney, capabil să fure o mașină de poliție din plictiseală, cea mai importantă lecție din această întâmplare este următoarea: niciodată nu te înregistra în timpul infracțiunii.