Termenii de utilizare ai Oculus Rift te vor speria, cu siguranță

de: Alexandru Puiu
05 04. 2016

Nimeni nu are timp să citească termenii de utilizarea ai unui gadget sau aplicații software, dar în cazul Oculus Rift, ar fi bine să faceți o excepție.

Oculus Rift este o companie Facebook și, deși sperăm că nu are nici o legătură acest scandal cu compania lui Mark Zuckerberg, există multe indicii în această direcție.

În cazul în care ați pus mâna pe un Oculus Rift sau vă gândiți serios să faceți o investiție în această direcție, ar fi bine să aveți în vedere lista de termeni și condiții. Nu de alta, dar pentru a folosi kitul de realitate virtuală, sunteți obligați să fiți de acord cu această listă stufoasă de condiții. Dacă nu veți face acel gest, vă veți trezi în posesia unui bibelou exagerat de scump.

Trecând însă pestre intoducerea dramatică, să vedem totuși la ce vă obligă cei de la Oculus/Facebook înainte de a vă apuca de gaming. În primul rând, puteți șterge cu buretele ideea de siguranță a datelor. ,,Luați aminte că nici o transmitere a datelor și stocare nu poate fi garantată ca fiind 100% sigură. Ca urmare, deși ne străduim să protejăm informațiile cu care lucrăm, nu putem garanta sau promite securitatea oricărei informații pe care voi o dezvăluiți sau transmiteți către Serviciile noastre și nu putem fi considerați responsabili de furt, distrugere sau dezvăluire inadvertentă de informații.

În punctul doi al aceluiași document intitulat Privacy Policy, pe care îl puteți citi în întregime online, vi se aduce la cunoștință că tot ce faceți în realitate virtuală poate fi folosit pentru a vi se servi reclame personalizate, iar aici Facebook s-ar putea să fie un pic responsabil. ,,Vă folosim informațiile colectate pentru a vă trimite mesaje promoționale, conținut și oferte către voi din partea noastră și a partenerilor. De asemenea, folosim aceste informații pentru a măsura modul în care răspund utilizatorii la eforturile noastre de marketing.