Revista presei: Vremea până la sfârșitul verii; cum vrea Putin să destabilizeze NATO; Anghel Iordănescu, general după un telefon
Vremea până la finalul acestei veri, planul lui Putin de a destabiliza NATO și numirea lui Angher Iordănescu în funcția de general – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre cum va fi vremea vara aceasta, dacă sunteți interesați de planul lui Putin de a stabiliza NATO sau dacă vreți să aflați despre numirea lui Anghel Iordănescu în funcția de general, citiți informațiile de mai jos.
[related]
Ultimele două luni de vară se anunţă fierbinţi, cu puţine precipitaţii. Aceasta este estimarea specialiştilor care spun că temperaturile se vor situa însă în mediile anuale din ultimii ani. Conform estimărilor sezoniere realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, se pare că vom avea parte de un an extrem de călduros, care a depăşit recordul ultimilor 136 de ani de când au început să se realizeze măsurători meteorologice la nivel mondial. Valorile termice prognozate de către meteorologi până la sfârşitul lunii iunie, dar şi şi iulie se vor încadra, în general, în mediile multianuale lunare, şi doar în iulie se anunţă temperaturi caniculare, în special în regiunile sudice, sud-estice şi estice. La capitolul precipitaţii, acestea vor fi excedentare în iunie, în majoritatea zonelor, dar şi deficitare pe durata lunii iulie, reiese din prognoza de specialitate, publicată de ANM.
Citește mai multe despre vremea în vara asta: http://goo.gl/jTp0sY
Începând cu data de 1 decembrie 2014, Anghel Iordănescu, care deţinea gradul de general-maior în retragere în Ministerul Apărării Naţionale, a fost înaintat la rangul de general-locotenent cu trei stele. Cum a ajuns însă selecţionerul să îmbrace uniforma de general? „Chiar eu l-am făcut general pe Puiu Iordănescu, în 1993. S-a întâmplat după meciul de la Cardiff. Mi-a venit ideea şi am vorbit cu Cornel Oţelea. Am ajuns în ţară, am dormit o oră-două, m-am dus la Senat, iar apoi l-am sunat pe Ion Iliescu pe telefonul scurt şi, în 48 de ore, l-am făcut pe Iordănescu general. Asta a fost!”, declara Corneliu Vadim Tudor pentru cancan.ro, în septembrie 2015, cu puţin timp înainte de a muri. Tot atunci, colonelul Remus Macovei a descris circuitul avansării lui Anghel Iordănescu şi a analizat la sânge situaţia, cu argumente solide şi invocând permanent litere de regulament. Conform lui Macovei, în niciunul dintre cazuri, promovarea lui Iordănescu nu se explică, fiindcă nu respectă nicio încadrare legală.
[readmore]
Citește mai multe despre avansarea în grad a lui Anghel Iordănescu: adev.ro/o93p8v
Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj pentru Uniunea Europeană: hai să lăsăm toate conflictele în urmă şi să ne vedem de afaceri. Pe de altă parte, Putin încearcă să influenţeze deciziile summit-ului NATO de la Varşovia, ce va avea loc între 8 şi 9 iulie, prin intermediul liderilor unor state sensibile la „rugăminţile“ şi presiunile Moscovei. „Există câteva capitale europene care ar vrea să reia legăturile cu Rusia, sub o formă sau alta, iar Putin s-a prins de acest lucru, aşa că speră să bage zâzanie printre statele membre”, spune pentru Bloomberg specialistul în relaţii diplomatice Joerg Forbrig. Chiar şi preşedintele Comisiei Europene, a cărui prezenţă la formul de afaceri de la Sankt Petersburg a fost criticată de mulţi, a declarat că „problemele dintre cele două părţi trebuie rezolvate urgent şi că ar fi inutil, ba chiar periculos să ne prefacem că ele nu există”.
Citește mai multe despre planul lui Putin privind UE și NATO: adev.ro/o92umm