Posterele de ”propagandă” ale NASA te vor face să vrei să te muți pe Marte

de: Bogdan Cristea
15 06. 2016

Crezi că ai ceea ce îți trebuie pentru a supraviețui pe Marte? Atunci NASA ar putea fi interesată de serviciile tale.

Se știe de ceva vreme că următoarea țintă importantă a cercetătorilor din cadrul NASA este planeta roșie. Însă pentru o misiune de asemenea proporții, astronauții vor avea nevoie de pregătiri intense. Asta deoarece misiunea ar putea avea o durată cuprinsă între unul și trei ani. Până atunci, totuși, agenția spațială americană a ales să publice o serie de postere prin care să promoveze viitoarele misiuni pe Marte.

Acestea ne prezintă câteva dintre specializările de care va fi nevoie atunci când vor fi puse bazele unei colonii pe Marte. După cum era de așteptat, NASA a dat de înțeles că va fi nevoie, printre alții, de exploratori, fermieri și ingineri. Inițial, acestea urmau să fie publicate la Kennedy Space Center în anul 2009, dar, între timp, planurile au fost schimbate. Posterele prezintă și unele dintre zonele cele mai cunoscute de pe Marte.

Phobos și Deimos, de exemplu, sunt cei doi sateliți naturali ai lui Jupiter. Conform celor de la Motherboard, Phobos prezintă mai mult interes pentru omenire, NASA având deja planuri pentru o explorare mai detaliată a acestuia. Valles Marineris, de cealaltă parte, este un sistem de canioane de pe Marte care atinge, într-un punct, o adâncime de aproximativ 4,8 kilometri. De asemenea, anumite secțiuni ale acestuia par a fi fost formate de apă.

Agenția spațială americană plănuiește să folosească motorul RS-25 pentru a trimite prima misiune spațială cu echipaj uman pe Marte. Aceasta, împreună cu altele care prevăd trimiterea de oameni pe asteroizii din apropierea Pământului, vor fi primele eforturi de explorare a spațiului îndepărtat după mai bine de 45 de ani. NASA intenționează să integreze motoarele RS-25 în noul Space Launch System, rachetă menită să optimizeze operațiunile de lansare ale oamenilor către locații îndepărtate din Spațiu.