Pokemon Go în România: cum descarci jocul în siguranță, înainte de lansarea oficială

de: Octavian Palade
14 07. 2016

Pokemon Go nu e oficial încă în România, dar asta nu înseamnă că nu poate fi descărcat și instalat. Jocul abia a ajuns în Europa, la o săptămâna după lansarea din SUA, Australia și Noua Zeelandă, dar, deocamdată, numai utilizatorii din Germania pot face download din magazinele oficiale de aplicații.

Totuși, ce faci dacă vrei să joci Pokemon Go în România? Te folosești de câteva trucuri pentru a-l descărca. Jocul este creat pentru Android și iOS, iar trucurile diferă de la un sistem de operare la altul, dar nu sunt greu de pus în practică și vei putea începe curând să prinzi monstruleți virtuali. Și, dacă nu ești la curent cu jocul, te invităm să citești acest articol, care îți explică tot ce trebuie să știi despre Pokemon Go.

Instalează Pokemon Go pe Android prin APK

Unul dintre avantajele sistemului de operare Android îl reprezintă posibilitatea de a instala aplicații din surse terțe. Pentru a instala Pokemon Go prin APK, tot ce trebuie să faci este găsești fișierul de instalare pe Internet, să activezi opțiunea de ”Surse necunoscute”, din submeniul ”Securitate” din setări și te-ai aranjat.

Ai, totuși, grijă ca APK-ul de Pokemon Go pe care îl descarci să nu conțină viruși. O versiune malițioasă de Pokemon Go a fost urcată online în doar 72 de ore de la lansarea oficială a titlului în Australia și Noua Zeelandă. Aceasta incorporează o unealtă de acces de la distanță ce va permite hackerilor să acceseze de la distanță fiecare fișier de pe telefonul tău.

Dacă alegi să instalezi Pokemon Go prin APK, îți recomandăm această versiune. După ce ai descărcat fișierul, apasă pe el ca să începi instalare și apoi te poți juca.

Dacă ai instalat din altă parte, poți să îți dai seama dacă jocul a venit la pachet cu un virus verificând permisiunile acordate aplicației. Pentru a face asta, intră în Setări, în submeniul aplicații, caută Pokemon Go, și apasă pe ”Permisiuni”. Dacă permisiunile sunt ca cele din imaginea de mai jos, ai luat o versiune cu malware și te sfătuim să scapi de ea cât mai repede.

Jocul are nevoie de cameră și GPS. Dacă aplicația instalată de tine vrea să trimită mesaje, să înregistreze audio sau să efectueze apeluri, ar trebui să-ți dea de gândit.

Descarcă Pokemon Go pe Android folosind un VPN

Motivul pentru care Pokemon Go încă nu este disponibil în România este destul de simplu: japonezii de la Nintendo au decis să facă o lansare în mai mulți pași, pentru a se asigura că serverele lor fac față. Totuși, dacă nu mai ai răbdare câteva zile și nici nu vrei să riști să descarci Pokemon Go în formatul APK, îl poți descărca direct din Google Play. Pentru asta, va trebui să păcălești telefonul că te afli în altă țară, iar asta o poți face cu ajutorul unui VPN, sau Virtual Private Network.

Înainte de orice, va trebui să intri în Setări, la rubrica de aplicații, să selectezi Magazin Google Play și să ștergi toate datele. Apoi, descarcă un VPN gratuit de aici. În aplicața Cyber Ghost, intră pe Server Location, selectează U.S.A și apoi pornește VPN-ul. Intră în magazinul de aplicații, caută jocul și instalează-l. După asta, poți opri fără grijă rețeaua virtuală.

Pokemon Go în România pe iPhone

Cu toate că ecosistemul iOS nu este la fel de deschis precum cel Android, asta nu înseamnă că nu poți instala jocul pe iPhone. Pentru a face asta, intră în setări, la Apple ID. Deloghează-te.

După care, intră înapoi în Setări, la rubrica General, și acolo, în subcategoria Limbă și regiune alege SUA sau Noua Zeelandă. După asta, intră în App Store și caută aplicația.

În cazul în care nu funcționează această metodă, va trebui să creezi un Apple ID nou. La rubrica ”billing adress” introdu o adresă din Statele Unite. Pentru a te asigura că este recunoscută, pune o adresă reală folosind Google Maps sau trecând informațiile de pe pagina de contact a unui hotel.

După asta, intră în App Store. Acum vei putea instala Pokemon Go în România.