Kickstarter ne arată ce a învățat în urma finanțării a o sută de mii de proiecte
După șapte ani de activitate și 100.000 de proiecte finanțate, putem spune de acum că proiectul Kickstarter are experiență destulă să fie un jucător permanent pe piața serviciilor de pe Internet.
Cu ocazia finanțării cu succes a unui proiect fotografic legat de Războiul din Falklands din anii ’80, Kickstarter s-a folosit de ocazie pentru a sărbătorii cei șapte ani de activitate prin a compila 100 de informații interesante despre proiectele finanțate și despre site în general.
Una dintre aceste informații amuzante este că i-a luat site-ului 121 de zile pentru a reuși să finanțeze pe deplin primele sale 100 de proiecte, în timp ce ultimele 100 de campanii pe Kickstarter au fost finanțate în doar trei zile.
O altă informație interesantă este că creatorul celor mai de succes campanii pe Kickstarter a reușit, aparent, să-și finanțeze 94 de proiecte separate.
Un alt detaliu care te va surprinde este că 11 din filmele care au fost finanțate pe Kickstarter au fost nominalizate la Oscar, în timp ce patru dintre creatorii acestora au câștigat un Grammy. Asta nu e o surpriză completă de vreme ce segmentul de proiecte muzicale care caută finanțare pe Kickstarter are numărul cel mai mare de campanii active (22.133).
Anul trecut Kickstarter a anunțat că a reușit să primească două miliarde de dolari ca bani băgați în finanțările publice pe care le facilitează, anunțând că are de asemenea nouă milioane și jumătate de utilizatori, dintre care puțin peste nouă milioane au reușit să finanțeze în întregime 100.000 de proiecte.
Din păcate, Kickstarter a ascuns faptul că foarte multe proiecte interesante nu reușesc să capete finanțare până la capăt din cauza faptului că site-ul tinde să fie subiectiv în privința felului în care companiile preferă să abordeze strategia lor de crowdfunding.
În orice caz, cei interesați pot vedea AICI mai multe detalii despre campaniile ieșite din comun care au fost finanțate cu succes pe faimosul site de crowdfunding. Printre acestea se numără o antologie Shakespeare vs. Cthulhu și integrarea primei piese muzicale în molecule de ADN!