Imprimanta 3D cu care copiii își pot face propriile jucării
Producătorul de jucării Mattel a anunțat în cadrul ediției Toy Fair de anul acesta că va lansa o imprimantă 3D special pentru copii, la un preț accesibil. Scopul ei este să permită copiilor să își creeze propriile jucării.
Chiar dacă sună a truc de marketing, noul produs ar putea fi foarte interesant. Ar veni la pachet cu o aplicație foarte ușor de folosit, care îi lasă pe cei mici să creeze designul jucăriei dorite pe un iPad, telefon sau computer, înainte de a-i printa și asambla componentele. Va costa 300 de dolari, și chiar dacă nu e nici prima, nici cea mai bună imprimantă 3D care ajunge pe piață, e printre veteranele care aduc designul și procesul de creație împreună, într-un format simplu.
Majoritatea imprimantelor de acest tip vin cu un software complex, care poate necesita și zile bune pentru acomodare. Chiar și după aceea, interfața nu e cea mai simplă din lume. Aplicația celor de la Mattel, totuși, se apropie de abordarea Sims, permițându-le utilizatorilor fie să modifice șabloane deja existente, fie să creeze unele de la 0, notează Science Alert.
Odată ce îți completezi designul, aplicația ThingMaker te lasă să transmiți fișierul STL, pe care îl poate printa fie cu imprimanta lor 3D, fie cu oricare alta pe care o ai acasă. Iar procesul nu e limitat la păpuși umanoide, asemănătoare lui Barbie, ci se extinde la dinozauri, roboți, bijuterii, sau orice altceva cu care ai vrea să te joci.
Desigur, nu e atât de simplu pe cât sună. Nu apeși un buton, și iese din imprimantă o păpușă desăvârșită. Imprimanta Mattel va imprima fiecare parte, urmând ca tu să le asamblezi ulterior. În funcție de cât de complexă e creația, poate dura de la câteva minute la câteva ore, dar partea drăguță e că cei mici pot vedea tot procesul printr-o ușă transparentă.
Cei de la Mattel au lansat un produs asemănător, în anii ’60. Atunci, copiii își puteau face propriile jucării prin turnarea unui lichid cu o textură asemănătoare plasticului în forme încălzite și răcite ulterior. Imprimanta despre care vorbim e o versiune cu mult îmbunătățită. Deocamdată, nu avem prea multe detalii despre specificațiile imprimantei, dar cei de la Mattel au spus că va folosi un filament PLA și va avea destul de multe culori disponibile. Între timp, aplicația e deja disponibilă și poate fi folosită cu alte imprimante 3D.
Mattel a lansat anul trecut păpuşa Hello Barbie, echipată cu un program de recunoaştere a vocii şi cu capacitatea de a se conecta la internet, care poate conversa cu copiii în timpul jocului. În cadrul aceleiași ediții Toy Fair din 2016, producătorii au prezentat casa pentru păpuşa Hello Barbie, care poate fi, de asemenea, conectată la internet şi dirijată prin comenzi vocale. De exemplu, dacă copiii spun „pregăteşte-te să mergi la şcoală”, luminile din baia căsuţei se vor aprinde automat. Casa are și un lift, care poate fi mutat între etaje, tot prin comenzi vocale. Preţul unei astfel de jucării se va ridica la aproximativ 400 de dolari.