Google Tango revoluționează realitatea augmentată cu aplicații unice

de: George Stanciu
02 11. 2016

Google Tango este un proiect la care s-a lucrat ani la rând, dar acesta este în sfârșit gata să ne aducă informații noi despre mediul în care trăim.

Proiectul Google Tango s-a lansat încă din 2014, însă de atunci și până acum, a fost în mare parte dedicat dezvoltatorilor de aplicații pentru noua platformă. Au existat două dispozitive produse, telefonul Peanut, scos din producție, și tableta Yellowstone, aproximativ 3000 de astfel de device-uri fiind vândute.

Primul telefon pentru Google Tango, disponibil pentru publicul larg, se lansează după un anunț făcut în ianuarie 2016 cu privire la o asemenea creație. Lenovo Phab2 Pro este telefonul dedicat noii platforme de la Google și, pentru ca lucrurile să meargă așa cum trebuie, acesta va vei și cu 35 de aplicații dedicate noilor funcții, acestea fiind disponibile și în Play Store.

Tango a început ca un proiect în departamentul de Tehnologii și Proiecte Avansate de la Google. Ideea din spatele acestuia a fost integrarea unei serii de senzori și camere într-un dispozitiv mobil astfel încât acesta să-și înțeleagă propria poziție în raport cu împrejurimile. Maparea 3D de care Google Tango beneficiază poate să te ghideze printr-un muzeu, te poate ajuta să lucrezi la proiecte din casă, sau poate să creeze un univers de desen animat.

O aplicație interesantă este jocul Crayola Color Blaster, care a fost creat de Legacy Games. Scopul jocului este să distrugi zombi folosind creioane colorate, în interiorul realității augmentate de pe ecranul telefonului. Astfel, pare că acești zombi sunt chiar în casa ta. Conform celor de la engadget.com, jocul este mult mai bun la capitolul realitate virtuală decât Pokemon Go.

Rămâne de văzut ce succes va înregistra noul proiect de la Google, mai ales că Tango pare extrem de promițător la momentul actual.