Fondatoarea unei rețele sociale spune că a fost spion CIA: lecțiile pe care le-a învățat

de: Andrada Bonea
14 06. 2016

Noi, oamenii obișnuiți, avem tendința de a considera că a fi agent CIA înseamnă să fii un fel de Carrie Mathison din Homeland. Ne cam scapă din vedere faptul că e o meserie reală.

Amaryllis Fox susține că este fost agent CIA, iar, în video-ul de mai sus, povestește despre latura nu atât de glamorous a meseriei. „Dacă am învățat o lecție din perioada mea din CIA, asta ar fi faptul că toată lumea crede că e băiatul bunAre, de asemenea, un punct de vedere foarte interesant în ceea ce privește viziunea americanilor asupra lumii în raport cu națiunea lor. „Dacă mergi în America și întrebi de ce am fost atacați la 11 septembrie, ți se va spune că ne urăsc pentru că suntem liberi”, referindu-se, evident, la cei care au plănuit atacurile respective.

Amaryllis crede că toate acestea sunt povești prin care cei care dețin puterea ne manipulează să continuăm să ne ucidem între noi, pentru propriile interese. „Singura modalitate reală prin care îți poți dezarma inamicul e să îl asculți. Dacă ești suficient de curajos încât să îi asculți povestea, ai putea descoperi că poate ai fi făcut aceleași alegeri, dacă ai fi trăit viața lui în locul vieții tale”. Punctul de vedere formulat de Amaryllis ar funcționa într-o societate ideală, care are ca fundament toleranța.

Un luptător Al Qaeda a spus, la un moment dat, că toate filmele pe care America le face, de exemplu Independence Day, Hunger Games și Star Wars, sunt despre un grup mic și determinat de rebeli, care vor face tot ce le stă în putere, cu resursele limitate pe care le au, să elimine un invadator avansat din punct de vedere tehnologic. „A spus, apoi, că pentru restul lumii, voi (americanii), sunteți imperiul, iar noi suntem Luke și Han. Voi sunteți extratereștrii, iar noi suntem Will Smith”.

În afară de experiența în calitate de agent CIA, Amaryllis a creat Mulu.me, un site care implică atât o latură de socializare, cât și una de e-commerce și strângere de fonduri. Practic, Mulu îți permite să selectezi scopurile caritabile pe care le susții, iar un procent din suma obținută din achizițiile făcute prin intermediul site-ului ajunge direct la cauza pe care o sprijini. Fox a explicat că încearcă să folosească gusturile bune ale oamenilor în materie de gadgeturi, cărți sau pantofi pentru a construi clinici de sănătate în Sudan și nu numai.