Facebook te lasă să postezi fără să se vadă la tine pe ”perete”

de: Alexandru Puiu
08 06. 2016

Cei de la Facebook experimentează foarte multe funcții care nu se materializează neapărat într-un update pe care îl vedem cu toții. Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să aveți în vedere aceste actualizări.

Facebook este o rețea socială foarte complexă, pe care ajunge zilnic un set semnificativ de informații de orice natură. Mulți dintre noi și-au făcut un obicei de a posta zilnic ceva pe Facebook, chiar dacă respectivele informații nu sunt neapărat relevante sau utile pentru publicul larg. Există de asemenea momentele în care vă enervați pe un anumit subiect și cea mai rapidă metodă de descărcarea este redactarea unei postări răutăcioase la adresa unei autorități mai mult sau mai puțin abstracte.

Încercând să creeze o diferențiere suplimentară între tipurile de postări pe care obișnuți să le redactați pe Facebook, inginerii companiei americane experimentează o funcție prin care anumite postări să nu mai apară în timeline-ul celui care postează. În teorie, prin editarea setărilor de securitate și personalizarea publicului pentru fiecare postare, un sistem similar a existat din totdeauna, dar noua metodă ușurează și mai mult procedura.

Urmarea noii funcții, conform celor de la CNET, este cât se poate de clară. Postările redactate în acest nou mod vor apărea doar în News Feed-ul prietenilor voștri, fără să se fixeze în propriul timeline pentru a fi accesate ulterior. În practică, astfel de postări sunt în continuare indexate de Facebook și vor apărea la căutare, de exemplu, dar nu se vor vedea pe propriul timeline. O funcție similară există de ceva timp la un număr restrâns de utilizatori și implică bifarea funcției ,,Ascunde de pe Timeline-ul tău” – Hide From Your Timeline.

,,Am primit feedback uneori în legătură cu situații în care ți-ai dori să partajezi o postare cu prietenii și familia prin intermediul News Feed-ului, fără ca aceea să apară în propriul Timeline. Abilitatea de a ascunde o postare din Timeline-ul tău există deja, iar astăzi testăm o funcție ce va ușura și mai mult parte de control a locației în care apare o postare, indiferent dacă optați doar pentru News Feed și nu pentru Timeline.” Astfel au explicat cei de la Facebook noua funcție.