Facebook ar putea lucra la propriul smartphone

de: George Stanciu
07 11. 2016

Facebook ar putea să intre în viitor pe piața telefoanelor inteligente, asta dacă informațiile puse cap la cap se dovedesc a fi adevărate.

După ce parteneriatul dintre Facebook și HTC, ce a dat pieței Facebook phone, a eșuat, am putea crede că gigantul lui Zuckerberg nu mai urmărește o astfel de investiție, dar lucrurile par să stea altfel.

Clădirea 8 este locul unde sunt dezvoltate noi tehnologii de către Facebook și chiar Mark Zuckerberg a sugerat că aici se lucrează la tehnologii de ”realitate virtuală și augmentată, inteligență artificială, conectivitate și nu numai”. Cu toate acestea, recentele angajări făcute de diviza aceasta ne arată altceva, că în Clădirea 8 se lucrează la dispozitive hardware ce urmează a fi livrate publicului și chiar la ”produse aparent imposibile”, poate un smartphone asemănător cu telefonul modular Ara, de la Google, anulat între timp.

CNET a analizat locurile de muncă scoase la bătaie de către Facebook pentru Clădirea 8, descoperind că se caută oameni care să alcătuiască o organizație ce poate crea un design de produs, ce poate fi mai apoi livrat către clienți și pentru case poate oferi chiar suport tehnic ulterior.

Posturile oferite de către Facebook au, în principiu, aceeași cerință care iese din tipar: cunoștințe solide ale sistemului de operare Android. Oamenii de aici ar putea să lucreze nu doar la dispozitive, ci și la aplicații pentru aceste dispozitive. De asemenea, alte două posturi vorbesc despre produse adiționale, care probabil ar fi accesorii pentru produsul de bază al Clădirii 8.

Este demn de notat că aceste eforturi în materie de hardware sunt complet distincte față de cele legate de infrastructura companiei, dar și de cele legate de Oculus, ce are propria echipă de dezvoltare și de cercetare.

Rămâne de văzut ce proiecte din Clădirea 8 vor vedea lumina zilei în viitor, după ce compania găsește toți oamenii de care are nevoie.