Cum îți sincronizezi documentele de pe Mac cu iCloud în MacOS Sierra

de: Alexandru Puiu
30 10. 2016

iCloud a ajuns să aibă un rol mult mai important odată cu lansarea MacOS Sierra. De acum, vă puteți sincroniza în mod automat documentele de pe Mac cu orice iPhone, iPad sau alt Mac, cu condiția să folosiți același cont Apple.

Cei de la Apple sunt foarte porniți să vă convingă de utilitatea iCloud. Deși există foarte multe servicii de cloud cu o funcționalitate similară, mai ales dacă aveți mai multe iDevice-uri și sisteme Apple, ar fi bine totuși să mergeți pe mâna gigantului din Cupertino. Nu de alta, dar iCloud sau, mai precis, iCloud Drive, este foarte bine ancorat în noul sistem de operare.

Ideea de bază este cât se poate de simplă. Dacă aveți un sistem Apple și vreți să aveți acces la aceleași fișiere pe care le aveți în Documents sau pe Desktop în deplasare, iCloud Drive vă oferă soluția. Noua funcție din MacOS Sierra este ideală mai ales dacă vreți să le vedeți oricând de pe iPhone sau iPad sau dacă mai aveți un Mac și v-ați dori să vedeți aceleași fișiere când schimbați sistemul pe care îl folosiți la un moment dat.

Pentru a confirma că noua funcție este activată, intrați în System Preferences la secțiunea iCloud. În noua fereastră, ar trebui să apară ID-ul vostru Apple, iar prima secțiune din dreapta sus ar trebui să fie iCloud Drive. Faceți click pe Options în dreptul acelei opțiuni și bifați Desktop & Documents Folders. Eventual, asigurați-vă că este bifat și Optimize Mac Storage. Respectiva bifă implică ștergerea automată a documentelor de pe harddisk, în cazul în care aveți nevoie de spațiu și oricum sunt salvate în iCloud Drive. Confirmați modificările cu un click pe Done în dreapta jos.

Din acel moment, toate fișierele voastre vor fi urcate în cloud, cu condiția să aveți spațiu suficient. Procesul poate fi destul de îndelungat. Fișierele din iCloud Drive vor apărea în Finder într-o secțiune omonimă din stânga sus. În cazul în care rămâneți fără spațiu și vreți să cumpărați, intrați din nou în System Preferences la iCloud, și faceți click pe Manage în dreapta jos și Buy Storage în dreapta sus. Ca referință, eu personal am 50GB de spațiu pe iCloud cu un euro pe lună.