De ce a interzis Apple o aplicație românească pe App Store
Apple a decis de curând să șteargă de pe App Store o aplicație dezvoltată de un român.
Având în vedere faptul că App Store nu mai este la fel de profitabil pentru dezvoltatori, Apple a decis în urmă cu câteva luni să implementeze niște schimbări importante în cadrul magazinului său online de aplicații. Însă, din câte se pare, compania rămâne la fel de strictă când vine vorba de aplicațiile pe care le acceptă acolo, iar de curând, un dezvoltator român s-a convins de acest lucru pe propria piele.
Potrivit celor de la Business Insider, Dash, o aplicație pentru iOS și Mac lansată cu mai mult de trei ani în urmă, a fost ștearsă de pe App Store, iar contul celui care a publicat-o a fost dezactivat. Dash era folosită de până acum de alți dezvoltatori pentru a identifica și pentru a introduce cât mai ușor anumite linii de cod în aplicațiile lor.
Inițial, Apple nu l-a informat pe Bogdan Popescu, creatorul aplicației, în legătură cu motivele pentru care a recurs la această soluție drastică. În acest condiții, numeroși membrii ai comunității de dezvoltatori iOS au fost îngrijorați. Însă, după ce știrea a devenit din ce în ce mai populară, au ieșit la iveală noi detalii. Astfel, se pare că Apple a șters aplicația Dash și contul respectiv deoarece ar fi găsit dovezi care indicau manipularea review-urilor.
”Cu câteva ore în urmă, am primit un mail prin care eram informat că mi-a fost închis contul pentru comportament fraudulos. I-am sunat, însă mi-au spus că nu-mi pot oferi mai multe informații. Update: cei de la Apple m-a contactat și mi-au spus că au găsit dovezi care sugerau manipularea review-urilor. Asta este ceva ce nu am făcut vreodată. Decizia celor de la Apple este finală și nu poate fi contestată”, a scris Popescuîntr-o postare pe blogul său.
În continuare. românul poate distribui și poate actualiza versiunea pentru Mac prin intermediul site-ului său, însă nu mai poate comercializa versiunea pentru iOS. Mulți oameni sunt șocați de decizia celor de la Apple și nu sunt de părere că Popescu nu ar fi avut nevoie să apeleze la asemenea metode pentru a populariza Dash.