Cum creezi un cont Google de SUA și de ce ai vrea să faci asta
S-ar putea să fi trecut câțiva ani de când mă macină această întrebare, dar am găsit până la urmă o soluție pe care o poți aplica dacă vrei să știi cum creezi un cont Google de SUA.
La fel ca pe Apple AppStore sau Netflix, un cont Google de Statele Unite ale Americii vine la pachet cu un amalgam de beneficii, multe dintre ele gratuite. Din păcate, noi românii, la fel ca multe alte nații de pe mapamond, cum avem acces la o librărie Netflix de conținut limitată, în aceeași manieră, am acces la un cont Google cu numeroase restricții. Mai ales dacă sunteți utilizatori de Android, este foarte frustrant să vedeți numărul foarte mare de aplicații gratuite la care nu aveți acces pentru simplul fapt că nu sunteți din SUA. Personal, m-a frustrat cel mai tare inabilitate de a cumpăra filme, seriale sau reviste și de a accesa varietatea foarte mare de conținut gratuit din aceleași categorii. Nimic nu este mai trist decât să vrei să plătești pentru un serviciu și să nu ai această posibilitate.
Inițial am încercat să modific un cont existent de Google pentru a-l face de Statele Unite. După numeroase tentative nereușite și foarte multă răbdare, în speranța că vor trece câteva zile până vor intra în vigoare modificările, am renunțat. Mi-am dat seama că este la fel de bine dacă știi cum creezi un cont Google de SUA de la zero. S-ar putea să nu fie cea mai simplă metodă din lume, dar măcar este una care funcționează.
Cum creezi un cont Google de SUA de la început
Ca multe alte servicii online, în momentul în care deschideți o pagină de Google, aceasta vă detectează locația și vă personalizează conținutul afișat în funcție de țară. Sunteți în România, automat veți vedea Google în română. Sunteți în SUA, veți vedea Google în Engleză. Același lucru se întâmplă și în momentul în care vreți să creați un cont nou de Google. Din acest motiv, primul pas este să păcăliți algoritmul de detecție și să pară că vă aflați în SUA.
Soluția evidentă este să folosiți un serviciu de tip VPN. Mai ales dacă sunteți dispuși să investiți câțiva bani în acest proces, există un număr surpinzător de soluții. Pentru acest tutorial, eu am folosit browserul Mozilla Firefox și un VPN sub formă de extensie gratuită. Aceasta din urmă poartă numele de ZenMate și poate fi descărcată de aici. Este surprinzător de ușor de configurat, deși la prima rulare veți fi obligați să vă creați un cont gratuit și să vă autentificați in-app. Al doilea pas implică alegerea țării din care vreți să pară că navigați. Faceți un click pe scutul verde sau albastru din dreapta sus și faceți un click pe opțiunea din centru pentru a schimba țara. Imediat veți fi duși la o nouă pagini din care puteți opta pentru Statele Unite. După ce veți vedea în centru stegulețul Americii, după cum se vede în captura de ecran de mai sus, puteți trece mai departe.
Accesați această pagină web pentru a vă crea un cont nou Google. Completați datele necesare realizării contului, nume, prenume, data nașterii, ID-ul pe care vi-l doriți, parola, genul, numărul de telefon și țara de rezistență. Este foarte important ca la ultima opțiune să alegeți United States of America sau Statele Unite ale Americii. La telefon, nu treceți nimic. Apăsați pe Next, iar dacă sunteți obligați să tastați un număr de telefon, introduceți numărul vostru personal și confirmați că vă aparție prin codul primit prin SMS.
În mare parte, asta a fost tot, iar în momentul în care intrați în Google Play, ar trebui să vedeți câteva categorii în plus în partea stângă. În ordine, acestea sunt Aplicații, Filme, Muzică, Cărți, Chioșc, Gadgeturi. Dacă vreți să scăpați de reclame pe YouTube, să puteți descărca clipuri pe telefon offline și să le ascultați cu telefonul închis, aveți nevoie de YouTube RED la aproximativ 10 dolari pe lună după perioada de probă de 30 de zile.
Deoarece foarte mult conținut de pe Google Play este contra cost, inclusiv serviciul YouTube Red, astea înseamnă că trebuie să adăugați un card, tot de SUA, contului vostru Google. Până de curând, singura soluție era să vă ajute un prieten din Statele Unite cu datele aferente unui card. Acum, este posibil să vă creați propriul card VISA virtual de Statele Unite folosind www.entropay.com. Puteți urca bani pe el folosind cardul vostru existent de România, puteți folosi respectivul card pentru a primi bani de oriunde din lume, iar singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să-l alimentați cu 5 dolari pentru a se activa.
După ce v-ați creat un cont pe EntroPay, veți obține un card de debit preplătit pe care îl vedeți sub formă de poză. Pe el aveți afișate toate datele de care aveți nevoie pentru a atașa cardul oricărui cont online, inclusiv cel de Google. Pentru acest proces, accesați această pagină de Google Wallet, faceți click în în partea stângă pe Payment Methods și adăugați cardul proaspăt creat folosind butonul Add payment method. Din acel moment, puteți cumpăra și conținut de pe Google Play.
După ce ai învățat cum creezi un cont Google de SUA și pui în aplicare această rețetă, contul proaspăt creat îl poți folosi oriunde și pe orice, indiferent dacă este vorba de un laptop, un smartphone sau un smart tv. Ca un mic detaliu, ideal ar fi ca, pe termen lung, să achiziționați un abonament VPN. Recomandarea mea și serviciul pe care îl folosesc intens de aproximativ un an este Getflix. Acesta conține atât un sistem VPN ce funcționează pe orice aparat, cât și un DNS ce poate fi configurat cu ușurință pe dispozitive gen Apple TV sau Android TV, care nu suportă VPN. Datorită unei oferte de pe Stacksocial, puteți investi doar 39 de dolari pentru un abonament pe viață de Getflix.