Cum a ajuns BlackBerry Priv cel mai sigur telefon cu Android

de: Alexandru Puiu
14 03. 2016

Cei de la BlackBerry continuă să se mândrească cu securitatea smartphone-urilor sale, iar BlackBerry Priv cu Android nu este o excepție de la regulă.

Anul trecut, când Stagefright a amenințat majoritatea dispozitivelor cu Android, Google, împreună cu câțiva producători de terminale, au promis că vor lansa actualizări lunare de securitate. În mod evident, de la un parteneriat pe hârtie până la materializarea unei astfel de intenții există un drum lung. Din acest motiv, foarte multe companii vin cu întârzieri semnificative când vine vorba de acoperirea unor vulnerabilități importante.

Se pare însă că există și o companie care face un efort semnificativ pentru a comercializa cel mai sigur Android. BlackBerry, împreună cu al său BlackBerry Priv, vă oferă nu doar un sistem de operare cu câteva particularități menite să-i sporească securitatea, dar și patch-urile de la Google în cel mai scurt timp. Cu toate că gigantul canadian a devenit un producător de Androide doar anul trecut, se pare că acesta încearcă să mențină premiza securității, cu care se lăuda pe vremea BB7 și BlackBerry OS.

Deoarece foarte mulți internauți nu au nici cea mai vagă idee de performanța BlackBerry în a-și securiza telefonul cu Android, oficialii companiei au creat o postare pe blog ce gravitează în jurul tabelului de mai jos. Acesta ilustrează durata de timp din momentul în care Google lansează un buletin de securitate și un update, până când ajunge la voi. În contextul în care vorbim de update-uri lunare, este lăudabil faptul că BlackBerry lansează în fiecare lună un patch pentru BlackBerry Priv în aceeași zi cu Google, în timp ce restul producătorilor, ignorând aceleași probleme, în mod indirect, vă pune în pericol securitatea datelor.

Este ușor să asociați această performanță remarcabilă faptului că BlackBerry are un singur smartphone cu Android pe piață. Din păcate, este mai evident ca niciodată că unii creatori de smartphone-uri cu aceeași platformă software ignoră complet lansarea de actualizări ulterioare de software.