Playtech News Bytes: Google Pixel, noua tehnologie Volvo și hărțile cu reprezentarea gravitației

de: Bogdan Cristea
08 10. 2016

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Săptămâna aceasta a avut loc o lansare importantă pe piața smartphone-urilor. Google a decis să intre pe piața telefoanelor cu modelele Google Pixel și Google Pixel XL. Până acum, compania avea gama de dispozitive Nexus, însă acestea erau făcute de alți producători. Google Pixel și Pixel XL sunt asamblate cu piese alese special de Google și vin cu o mulțime de noutăți. La nivel de specificații merită menționate display-urile de 5 și 5,5 inch, procesorul Snapdragon 821 și memoria RAM de 4GB. Teoretic, performanțele ar trebui să fie mai bune decât cele oferite de Samsung Galaxy S7. Google spune că utilizatorii vor avea parte de cea mai bună experiență fotografică, mulțumită camerelor foto de 12,3 MP, dar rămâne de văzut dacă acesta va fi cazul sau dacă noul iPhone se descurcă mai bine. La capitolul software, merită menționată funcția Google Assistant. Acesta este un asistent virtual similar cu Siri și îi va ajuta pe utilizatori să se organizeze mai bine și mai rapid. Toate detaliile despre Google Pixel și Pixel XL le găsiți pe site-ul Playtech.ro.

Mașinile electrice au multe avantaje, dar faptul că sunt extrem de silențioase ar putea constitui un dezavantaj. Au fost multe cazuri în care pietonii nu au auzit că un automobil electric se apropie și au sărit în fața lui. Din acest motiv, cei de la Volvo au făcut un anunț important. Ei au spus că vor implementa în autobuzele lor electrice sisteme speciale pentru protejarea cicliștilor și pietonilor. Autobuzele vor detecta automat persoanele din proximitate și vor emite singure semnale audio de avertizare. Mai multe detalii despre noul sistem găsiți pe site-ul Playtech.ro.

Fără gravitație, nu am avea doar capul în nori, ci și picioarele. Totuși, gravitația nu este la fel în toate locurile din lume, ci variază destul de mult. Oamenii de știință au reușit să ilustreze aceste variații într-o serie de hărți foarte detaliate. Zonele turcoaz din aceste hărți au un nivel al gravitației foarte scăzut, iar cele roșii indică o forță de atracție mai puternică față de Pământ. Toate hărțile le găsiți pe site-ul Playtech.ro.

Filmul pe care vi-l recomandăm săptămâna aceasta este ”Hoți de geniu”. Un paznic de noapte la o companie de automobile blindate din sudul Statelor Unite organizează unul dintre cele mai mari jafuri bancar din istoria Americii. Totuși, lucrurile nu decurg conform planului, iar rezultatul este una dintre cele mai spumoase comedii ale toamnei.