WikiLeaks publică toate datele furate de la Sony de către hackeri

de: Alexandru Puiu
17 04. 2015

La câteva luni distanţă de la atacul hackerilor asupra Sony, Wikileaks a decis să indexeze într-un format mai accesibil întregul volum de informaţii.

Nu a trecut nici jumătate de an de la unul dintre cele mai grave atacuri cibernetice din ultimii ani. În acel caz particular, au căzut victimă unui grup de hackeri studiourile Sony Pictures Entertainment. Atunci s-au furat peste 173.000 de emailuri şi 30.000 de documente care, la scurt timp după eveniment, au fost postate pe internet.

De emoţie sau de lipsă de răbdare pentru a căuta printr-un amalgam de informaţii de tip text, prea puţini au reuşit să găsească picanterii prin respectivele fişiere. Pentru a remedia situaţia, WikiLeaks revine în centrul atenţiei în aceste zile prin publicarea întregului volum de documente furate de grupul de hackeri Guardians of Peace. Diferenţa majoră dintre ce s-a întâmplat atunci, la momentul atacului, şi acum ţine de modul în care a fost indexată acea librărie de fişiere.

Practic, Julian Assange împreună cu echipa sa, prin proiectul The Sony Archives, v-au pus la dispoziţie toate uneltele pentru a înţelege mai bine amploarea acelui scandal de proporţii. Printre altele sunt incluse şi peste 100 de adrese de email guvernamentale care, ajungând online, vor face nişte oficiali de la Casa Albă foarte nefericiţi. Motivaţia din spatele acestui gest vine direct la Assange într-o postare pe blogul Wikileaks ,,Arhivele arată ce se întâmplă într-o corporaţie multinaţională influentă.” Aceste informaţii ar trebui să fie de domeniul public, iar WikiLeaks ,,se va asigura că vor rămâne online”.

Dacă nu vă mai aduceţi aminte de la ce a pornit totul, motivul este . Filmul produs de Sony Pictures despre asasinarea liderului nord coreean Kim Jong Un se pare că a motivat un grup de hackeri nord coreeni să se răzbune printr-un atac cibernetic. Cum era de aşteptat, în mod oficial, a negat orice implicare în eveniment.