Un muzeu virtual cu opere de artă furate: De ce a creat un student așa ceva

de: Alexandru Puiu
18 01. 2015

De-a lungul timpului au existat multe furturi de opere de artă, așa că cineva s-a gândit să atragă atenţia asupra acestora printr-un muzeu virtual.

Este incredibil cât de favorizaţi suntem ca generaţie prin prisma accesului nestingherit la tehnologie. Spre exemplu, din confortul căminului putem vizita, folosind , un oraş aflat la mii de kilometri distanţă. Printr-un proiect online intitulat Art Project putem vizita diferite muzee din toate colţurile lumii fără nici un fel de costuri. Deşi aceste două scenarii vă oferă acces la nişte locuri reale, la fel de uşor puteţi vizita şi nişte locuri virtuale.

De această dată este vorba de un muzeu care îşi propune să aducă la un loc un amalgam de opere pe care nu le puteţi vedea nicăieri în realitate, din cauza faptului că au fost furate. Singurele dovezi ale existenţei lor mai există doar în câteva dosare ale FBI şi Interpol. În spatele acestui proiect inovativ se află un student la Universitatea din New York, și anume Ziv Schneider. Acesta din urmă lucrează de mult timp la materializarea ideii sale şi ar trebui să nu mai dureze foarte mult până când se va transforma într-un website uşor accesibil.

Pentru a amplifica intensitatea experienţei, s-ar putea ca iniţiativa să fie compatibilă şi cu diverse mijloace de realitate virtuală. Muzeul efectiv va fi foarte similar cu unul real, cu excepţia faptului că pe pereţi vor fi agăţate opere de artă furate integrate în nişte rame atrăgătoare. Până şi componenta audio va fi prezentă pentru a vă povesti printr-un ghid virtual tot ce trebuie să ştiţi despre acele tablouri.