Samsung Galaxy S6 și S6 Edge – revoluția pe care cu toții o așteptam [HANDS ON]

de: Octavian Palade
02 03. 2015

Samsung Galaxy S6 și Samsung Galax S6 Edge au fost lansate oficial, în Barcelona. Noi avem două clipuri video hands on cu ele, dar și o serie de impresii. 

Sud-coreenii au promis că Samsung Galaxy S6 va fi o revoluție. Și s-au ținut de cuvânt, lansând nu unul, ci două dispozitive cu adevărat reușite, nu numai prin design, ci și prin abordare.

M-am jucat cu dispozitivele imediat după lansarea, iar acestea sunt primele mele impresii.

Design – Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge

Voi începe cu designul, pentru că este, probabil, cel mai important aspect al acestor două smartphone-uri. Acum ceva timp, un director LG vorbea despre faptul că designul telefoanelor a ajuns la un apogeu.

Samsung tocmai a demonstrat că nu este cazul. Sud-coreenii au făcut ce știu eu mai bine, adică au luat elemente de la alte companii și le-au îmbinat într-un mod inedit. Partea cea mai bună? De data aceasta le-a ieșit excelent.

Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge îmbină sticla cu metalul pentru a oferi o senzație extraordinară. Pentru prima dată, senzația este una cu adevărat premium, iar telefoanele par să fie făcute pentru a-ți mângâia palmele. Influențele sunt evidente: iPhone, Sony, HTC, însă Samsung a luat tot ce e bun la companiile enumerate mai devreme și a făcut ceva extraordinar.

Ecranul curbat pe margini al Samsung Galaxy S6 Edge parcă cere să fie mângâiat, iar în ciuda grosimii infime, telefoanele par să aibă o construcție solidă.

Singurul aspect care deranjează din punct de vedere al designului ar fi camera foto principală, ieșită în afară. Totuși, trebuie menționat că aceasta este protejată cu safir, și măcar nu se va zgâria.

Performanță – Samsung Galaxy S6 Edge și S6

Ambele smartphone-uri au aceleași dotări tehnice, și vorbim despre dotări de top. Au ecrane cu rezoluție Quad HD de 5,1 inch, procesoare octa-core Exynos 7420 și 3GB memorie RAM.

La prima vedere, nu pare să existe aplicație care să încetinească cele două telefoane, dar nu am apucat să testez performanța prea mult timp.

Samsung Galaxy S6 Edge și S6 pot fi definite printr-un singur cuvânt, atât în ceea ce privește exteriorul, cât și interiorul: acel cuvânt este ”fluiditate”.

Noua interfață introdusă de Samsung, pe lângă faptul că arată extraordinar, este și foarte rapidă, eliminând în totalitate timpii morți. În testele benchmark, smartphone-urile Samsung se clasează pe primul loc, dar va trebui să le testez mai mult.

Ecran – Samsung Galaxy S6 și S6 Edge

Smartphone-urile vârf de gamă de la Samsung au fost mereu lăudate pentru ecranele lor. Folosind tehnologia S-Amoled, acestea oferă culori vii, contrast puternic și luminozitate mare.

Acest lucru nu s-a schimbat în cazul Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge. Rezoluția Ultra HD este impecabilă, iar culorile ușor suprasaturate m-au cucerit din prima.

Touchscreen-ul reacționează fără probleme, chiar și în zonele curbate ale Galaxy S6 Edge. Apropo de curbura ecranului, aceasta are mai mult rol de design, decât un rol funcțional. Spre deosebire de Galaxy Note 4 Edge, unde marginea afișează notificări și poate fi folosită pentru a deschide diverse aplicații, în cazul S6 Edge ea doar atrage atenția, cu ajutorul luminii colorate, atunci când ne sună cineva.

Fotografiile au fost realizate cu Cannon 100D, disponibil la F64

Concluzie – Samsung Galaxy S6 și S6 Edge

Sunt mulți cei care spun că Samsung a copiat iar de la Apple, și nu am de gând să îi contrazic. Dar, odată cu Galaxy S6 și S6 Edge, sud-coreenii au reușit să copieze exact ce trebuie, adăugând pe alocuri un strop de ”nebunie” asiatică. Cele două telefoane, sunt sigur, vor avea un impact major pe piață, oferind un pachet rafinat de hardware și software.