OnePlus X este mult prea bun pentru un asemenea preț

de: Alexandru Puiu
30 10. 2015

După ce am văzut că majoritatea telefoanelor vin cu un preț inaccesibil, noul OnePlus X este precum o gură de aer proaspăt cu raportul său de preț per performanță.

În contextul în care terminalele OnePlus în continuare nu se vând în magazine, lansarea de noi dispozitive este un pic frustrantă, dacă ai în vedere faptul că trebuie să te înscrii pe listă pentru a face o precomandă, pentru a aștepta o perioadă de timp surpriză până îți este livrat noul gadget. Cu toate acestea, noul OnePlus X anunțat în urmă cu mai puțin de 24 de ore este un smartphone pentru care merită să aștepți sau să te străduieși să faci rost de el.

După OnePlus One și OnePlus 2, la doar 250 de dolari, cei de la OnePlus te lasă cu gura căscată în momentul în care vezi ce au reușit să realizeze cu noul OnePlus X. Este pentru prima oară când similaritățile de design cu iPhone 4 și iPhone 5 sunt un plus semnificativ. OnePlus X va fi disponibil în două variante, Onyx, cu o foaie de sticlă pe spate și Ceramic aproximativ 100 de dolari mai scump. Diferențele dintre cele două sunt doar estetice, nu și de funcționalitate. În plus, doar 10.000 de unități din versiunea Ceramic vor fi produse.

Configurația hardware de la OnePlus X este una de top, dar pentru anul 2014. În condițiile în care vorbim de aceeași configurație hardware precum Xperia Z3 sau LG G3, este evident că OnePlus nu a vrut să doboare recorduri cu acest gadget. În schimb, a vurt să creeze balansul perfect dintre preț și performanță. În spatele ecranului Full HD AMOLED de 5 inci, se găsește un Snapdragon 801 cu 3GB RAM și o baterie de 2525 mAh. Vorbim de un dual SIM care, deși va fi comercializat cu doar 16GB RAM, spațiul de stocare va putea fi extins cu alți 128GB printr-un microSD. Camera principală este de 13 megapixeli, fără filmare 4K, în timp ce pentru selfie-uri ar trebui să vă bucure cei 8 megapixeli din spatele camerei frontale. Pentru a schimba între trei profiluri de funcționale pe lateral avem același switch fizic precum în cazul celorlalte OnePlus. Sistemul de operare este Android 5.1.1 modificat în foarte mică măsură de OxygenOS. Spre surprinderea celor care ascultă multă muzică pe telefon OnePlus X are un modul FM pe care îl poți exploata prin OnePlus Radio.