Monitoarele LG pentru 2016 sunt spectaculoase

de: Alexandru Puiu
16 12. 2015

Cei de la LG și-au făcut un renume când vine vorba monitoare de top, iar colecția pentru 2016 aduce noi argumente în această direcție.

În urmă cu câțiva ani, dacă aveai un buget generos pentru achiziția unui monitor, te-ai fi orientat către un panou Full HD. La ora actuală, situația s-a schimbat radical, iar vânătoarea după panouri HiDPI influențează deciziile noastre de achiziție. Ca urmare, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că noile creații LG pentru 2016 au rezoluții native care depășesc cu mult 1920 x 1080 pixeli.

Cea mai nouă serie de monitoare LG, care care va ajunge la utilizatori în prima parte a lui 2016, a fost dezvăluită oficial și include câte ceva pentru fiecare. În primul rând, amatorii de panouri ultra wide, cu raport de aspect 21:9 au trei opțiuni dintre care pot alege, UC98, UC88 și UM88. Primele două sunt curbate, ca urmare, dacă lucrați într-un mediu profesional și vreți să vă cufundați în muncă, aceasta este o soluție foarte eficientă.

În fiecare dintre cele trei cazuri detaliate mai sus, tehnologia IPS este standard, pentru un contrast puternic și unghiuri de vizibilitate impecabile. Rezoluția nativă, un pic ciudată de altfel, este 3440 x 1440 pixeli. Diagonalele pentru noile monitoare ultra wide ale celor de la LG vor fi de 29 și 34 de inci, conectivitatea va include, printr altele, noul standard Thunderbolt 2, iar amatorii de gaming se vor bucura de prezența tehnologie AMD FreeSync.

În cazul în care nu sunteți fani ai monitoarelor 21:9, aceeași companie sud coreeană vă propune câteva monitoare Ultra HD 4K. Acestea din urmă vor purta numele de UD88 și UD68. Perfecte pentru cei care lucrează cu grafică computerizată, acestea s-ar putea să fie printre singurele care pot lua semnal video dintr-un port USB Type-C. UD88 include presetările de culoare Rec. 709 și SMPTE-C folosite mai ales pentru broadcasting.

Momentan, nu au fost făcute publice prețurile pentru nici unul dintre monitoare, dar în cadrul CES 2016, în prima parte a anului viitor, vom avea acces și la aceste particulărități.