Microsoft renunţă la una dintre cele mai performante aplicaţii de captură foto 3D

de: Alexandru Puiu
11 07. 2015

Deşi mulţi au considerat Photosynth una dintre cele mai eficiente aplicaţii pentru captura de panorame 3D, Microsoft a anunţat încetarea suportului.

La fiecare câteva luni sau câţiva ani, companii renumite din industrie anunţă restructurarea portofoliului de servicii sau aplicaţii. Google ne-a obişnuit cu astfel de anunţuri, iar acum este rândul celor de la Microsoft să aplice o reţetă similară.

Pe lângă câteva menţiuni mai puţin importante, gigantul din Redmond, printr-o postare pe blogul Photosynth.net, a anunţat că va retrage de pe piaţă aplicaţia Photosynth şi platforma online aferentă. Dacă acest nume vă este străin, merită să aveţi în vedere faptul că respectivul progrămel incorpora unii dintre cei mai performanţi algoritmi pentru captura de panorame 3D de calitate cu un câmp vizual imortalizat de 360 de grade şi o intervenţie minimă din partea utilizatorului. Photosynth a fost lansată în urmă cu câţiva ani pentru iOS, dar ulterior a fost făcută publică şi versiune destinată utilizatorilor de telefoane cu Windows Phone 8.

Din fericire, există o motivaţie pentru gestul celor de la Microsoft şi nu e una absurdă. ,,Facem acest gest pentru că noua tehnologie Photosynth Preview şi puterea de procesare în cloud din spatele ei reprezintă un mod mai imersiv de a captura o locaţie în comparaţie cu panoramele sferice produse de aplicaţiile noastre.” Până la finalul anului, compania lui Satya Nadella va înceta şi propagarea unui set stufos de aplicaţii de lifestyle din spatele brandului MSN.

Dacă aţi apucat să descărcaţi Photosynth până la această oră, aplicaţia va continua să funcţioneze, dar nu va mai beneficia de suport oficial şi nici un fel de actualizări ulterioare.