Două telefoane Nexus ar putea fi lansate anul acesta: Chinezii vor produce unul dintre ele

Două telefoane Nexus ar putea fi lansate anul acesta: Chinezii vor produce unul dintre ele

Anul 2015 ar putea fi primul în care vom vedea două telefoane Nexus lansate pe piață, iar unul dintre ele ar putea fi produs de o companie chinezească.

Anul trecut, Google a lansat Nexus 6, iar mulți au spus că gigantul din Mountain View, California a renunțat la filosofia care stătea în spatele modelelor mai vechi din serie. Spre deosebire de acestea, Nexus 6 este, în primul rând, mult mai scump, iar, în al doilea rând, un phablet. Pentru 2015, Google ar putea, însă, să pregătească o mică surpriză clienților săi.

Compania americană nu este dispusă să renunțe la aspectul premium pe care l-a conferit dispozitivelor sale odată cu lansarea Nexus 6, dar nici nu vrea să-și piardă din fani. Astfel, conform celor de la Gizmochina, 2015 ar putea fi primul an în care vedem două telefoane Nexus lansate pe piață.

Un Nexus produs de chinezi

Aceasta, în sine, este o informație destul de importantă dar ceea ce urmează este și mai interesant. Google ar putea colabora anul acesta cu un producător chinezesc pentru a realiza cel puțin unul dintre telefoanele Nexus. Sunt relativ puține șanse ca cei e la ZTE să fie vizați, așa că cel mai probabil Google va colabora cu Xiaomi, Lenovo sau Huawei. Există argumente pro în favoarea fiecăreia dintre aceste companii.

Lenovo, după cum probabil știți deja, a achiziționat de curând Motorola, companie responsabilă de producere ultimului telefon Nexus. Design-ul implementat de Motorola a fost apreciat de aproape toată lumea, iar o continuare a colaborării cu Google nu ar fi exclusă.

android nexus 6

De cealaltă partea, Xiaomi îl are pe Hugo Barra, fostul angajat al celor de la Google, omul care a contribuit enorm la progresul uriaș din ultimul an al companiei chinezești. Xiaomi este acum unul dintre cei mai mari producători de telefoane din lume și un candidat serios pentru o potențială colaborare.

În ciuda argumentelor extrem de convingătoare în favoarea celorlalte companii, este foarte posibil ca Huawei să fie alesă de Google pentru o eventuală colaborare. O sursă necunoscută le-a dezvăluit celor de la Gizmochina că viitorul producător nu s-a hotărât în privința procesorului care va fi implementat: unul de producție proprie sau un model Qualcomm. Huawei deține seria de procesoare Kirin care au mai fost în trecut montate pe diverse telefoane și din această cauză bănuim că ar avea cele mai mari șanse.

Cât despre cel de-al doilea telefon Nexus, acesta ar urma să fie produs de LG. Astfel, coreenii vor fi responsabili de varianta premium a următorului Nexus, în timp ce chinezii ar urma să se ocupe de varianta mai accesibilă din punct de vedere financiar. Toate acestea sunt zvonuri, dar dacă informațiile se dovedesc a fi adevărate, viitorul seriei Nexus sună extrem de interesant.

Motorola Nexus 6 in review Playtech (15)

Citește și: