Ca pedeapsă pentru Superfish, site-ul Lenovo a căzut victimă hackerilor Lizard Squad

Ca pedeapsă pentru Superfish, site-ul Lenovo a căzut victimă hackerilor Lizard Squad

Pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, după scandalul cu , Lenovo revine în centrul atenţiei pentru că a fost vizitat de hackeri.

Nu a trecut încă o săptămână de când am discutat prima oară de Superfish, periculosul malware ce vine preinstalat pe aproape toate sistemele Lenovo din ultima jumătate de an.

Deşi iniţial s-a crezut că respectivul malware nu poate fi eliminat decât cu reinstalarea de la zero a sistemului de operare, la scurt timp după ce a fost confirmat oficial, au oferit soluţii dedicate pentru ştergerea sa rapidă. Cu toate acestea, au existat mai mulţi experţi în securitate care au considerat preinstalarea Superfish ca fiind un gest premeditat al asiaticilor. În consecinţă, o pedeapsă era inevitabilă, iar aceasta a venit din partea hackerilor Lizard Squad.

În ultimele 24 de ore, în mod arbitrar, mai multe persoane care au vizitat site-ul Lenovo au fost întâmpinate de un slide show format din fotografii cu copii la computer, pe coloana sonoră auzindu-se Breaking Free din High School Musical. În practică, foarte multe persoane se pot ascunde în spatele unu astfel de gest, dar o singură măsură va fi avută în vedere pentru vinovat. Ryan King şi Rory Andrew Godfrey, câţiva membri ai Lizard Squad al căror nume s-a descoperit în descrierile alternative ale paginilor web nu funcţionează decât ca indicii suplimentare că popularul grup de hackeri a fost responsabil.

Pentru că la baza atacului recent nu s-a confirmat prezenţa unui număr semnificativ de oameni care l-au sesizat, mulţi l-au clasificat ca fiind intermitent şi de tip DNS redirect. Doar un astfel de scenariu ar putea justifica din ce motiv aceeaşi pagină web a fost accesibilă în anumite colţuri ale mapamondului, în timp ce în altele nu.

lenovo hacked

Citește și: