26 dec. 2014 | 11:29

Huawei își pregătește cel mai bun telefon din 2015: Ascend P8 va avea carcasă din metal

ACTUALITATE
Huawei își pregătește cel mai bun telefon din 2015: Ascend P8 va avea carcasă din metal

Huawei lansează multe telefoane anual, dar seria Ascend are un statut aparte. Telefonul vedetă din 2015, Ascend P8, se pare că va veni cu o carcasă din aluminiu.

huawei ascend p7 foto razvan baltaretu

Huawei Ascend P7 este cel mai cunoscut telefon al companiei în 2014. FOTO Răzvan Băltărețu.

Huawei Ascend P8 va fi lansat în prima jumătate a anului viitor și chinezii schimbă pentru acesta materialele pentru carcasă. Dacă Ascend P6 și P7 au experimentat cu sticla și șasiul din aluminiu, P8 va fi „îmbrăcat“ pe deplin în metal. Asta poate fi și o încercare a companiei de a elimina un minus semnificativ al Ascend P7: spatele e din sticlă și alunecă prea ușor pe majoritatea suprafețelor pe care îl pui.

Huawei Ascend P8, pe lângă carcasa din aluminiu, va avea un ecran de 5,2 inci full HD, va folosi un procesor cu opt nuclee creat de Huawei (celebrul HiSilicon Kirin), va dispune de 3GB de memorie RAM și va avea 32GB spațiu intern de stocare. De asemenea, se pare că Huawei va pune și un cititor de amprente pe acesta, cum a făcut cu modelul Mate 7, scrie PhoneArena.

Huawei Ascend P7 în stânga și carcasa noului model în celelalte două poze.

huawei ascend p8

Huawei Ascend P8 s-ar putea să coste aproximativ 500 de dolari, puțin sub cele mai multe smartphone-uri flagship din 2015, cum s-a întâmplat și în acest an. Trebuie remarcat însă că pe lângă Huawei Ascend P8, Huawei are deja telefoane foarte bune în seria Honor. Merită menționat ultimul model, cel Plus, cu cameră dublă și dotări tehnice excelente.

Despre Ascend P7 am spus, în review-ul dedicat acestuia, că este, ca preț, sub oricare dintre celelalte 3-4 smartphone-uri de vârf, dar le concurează la suficiente capitole, ba le şi întrece în unele privinţe. „Huawei a descoperit acea punte între preţ şi dotări, între interfaţa proprie şi funcţionalitate, între design şi atragerea utilizatorilor prin anumite funcţionalităţi la modă (vezi selfie). Nu e telefonul perfect, nici pe departe. Nu e un telefon prost şi cu siguranţă are un aspect premium. E un telefon necesar“ – review-ul complet este aici.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele