Războiul clonelor: compania care copiază Apple avertizează în legătură cu produsele clonă

Războiul clonelor: compania care copiază Apple avertizează în legătură cu produsele clonă

Xiaomi, o companie despre care se spune de ceva timp că ar imita design-ul implementat de Apple, avertizează asupra clonelor produselor sale.

Este foarte important, în general, să ai o sursă de inspirație foarte bună și pe cineva de la care poți învăța tot ce este mai bun. Din acest punct de vedere, Xiaomi o duce perfect. Au probabil cea mai bună sursă de inspirație de pe piața smartphone-urilor. Dar unii ar putea spune că cei de la Xiaomi nu s-au străduit atât de mult să învețe de la Apple, pe cât s-au străduit să copieze, iar design-ul ales de chinezi le dă dreptate.

xiaomi magazin fals apple

Acum, în condițiile în care mulți spun că Xiaomi a făcut miliarde pe spatele Apple, chinezii avertizează asupra produselor clonă. Conform Android Headlines, în China au început să apară magazine care au semnul Xiaomi la intrare. Problema este că aceștia nu au niciun magazin, toate produsele fiind comercializate online. Astfel, oricine ar vrea să achiziționeze un produs Xiaomi ar trebui să facă acest lucru folosind magazinul online. Orice device cumpărat de la un magazin fizic are șanse mari să fie o clonă.

Nu avem cum să nu observăm ironia acestei situații. Xiaomi a fost acuzată în nenumărate cazuri de faptul că se inspiră de la Apple atunci când crează un produs, iar acum, chiar ei se confruntă cu imitații. Cei de la TechCrunch au menționat câteva dintre cele mai cunoscute exemple: Xiaomi Mi 4 seamănă foarte mult cu iPhone 5, Mi Box este o copie Apple TV, MiPad are un design similar cu iPad, iar Mi Power Bank și iPod mini au un design similar în ciuda funcțiilor diferite. Și încă o chestie…

xiaomi one more thing apple

steve jobs apple one more thing 1

Citește și: