15 feb. 2015 | 12:32

Snapdragon 810 nu are probleme cu supraîncălzirea: Este mai bun ca Exynos 7420

ACTUALITATE
Snapdragon 810 nu are probleme cu supraîncălzirea: Este mai bun ca Exynos 7420

Noile teste realizate de cei de la AnandTech nu au scos la iveală nicio problemă de supraîncălzire la Snapdragon 810, cel mai nou procesor Qualcomm.

Marile flagship-uri Android ale acestui an vor avea Snapdragon 810. Cu toate acestea, există un producător uriaș care a decis să renunțe la procesorul fabricat de Qualcomm: Samsung. Principala cauză, conform declarațiilor oficialilor coreeni, a fost faptul că Snapdragon 810 se supraîncălzește. LG a contrazis afirmația, spunând că nu au avut de a face cu astfel de probleme când au implementat procesorul pe nou LG G Flex 2. Astfel au luat naștere unele zvonuri conform cărora Samsung ar fi exagerat gravitatea problemei pentru a-și scoate în evidență nou Exynos 7420.

Pentru a scăpa de orice dubii, s-au efectuat de curând o serie pentru a vedea cum se descurcă Snapdragon 810 în situații normale. Acesta fost comparat și cu Exynos 7420, iar rezultatele obținute au fost foarte interesante. În primul rând, cei de la AnandTech nu au observat multe probleme cu temperatura pe parcursul testelor efectuate. Singura situație în care acestea au apărut a fost în timpul testului webXPRT, aici Snapdragon 810 fiind clar depășit chiar și de Exynos 5433. În toate celelalte, însă, procesorul Qualcomm s-a descurcat exemplar.

cele mai bune procesoare pentru telefoane snapdragon 801 1

Phonearena a preluat rezultatele unor teste de pe AnTuTu de unde reiese că Snapdragon 810 este superior, deși nu cu mult, lui Exynos 7420. Asta în ciuda faptului că Exynos 7420 a fost construit folosind un proces superior pe 14 nanometri, ceea ce înseamnă un consum redus de energie în comparație cu Snapdragon 810. Chiar și așa, trebuie menționat că Samsung a progresat extrem de mult în ultimul an la capitolul procesoare, fiind acum capabilă să se bată de la egal la egal cu gigantul Qualcomm.

Qualcomm Snapdragon 810 va fi primul procesor dotat cu noua generație de Wi-Fi 802.11ad. Noua tehnologie ar garanta viteze de cinci ori mai mari decât Wi-Fi-ul care se găsește în ziua de azi, cel care folosește standardul 801.11ac. De asemenea, materialele video la rezoluție 4K ar urma să fie obținute chiar cu ajutorul propriilor telefoane și tablete. Având în vedere cerințele nu foarte mari pentru a putea filma videoclipuri 4K, vom vedea din ce în ce mai multe modele capabile de acest lucru în viitorul apropiat. Estimările indică nu mai puțin de 500 de milioane până în anul 2018.