Cum arată jocul Avengers care nu a fost lansat niciodată

de: Alexandru Puiu
02 12. 2015

Universul Marvel oferă multe scenarii pentru jocuri video, iar, la un moment dat, am fi putut avea parte chiar de un FPS Avengers.

Marvel scoate filme și seriale pe bandă rulantă. În același timp, aproape de fiecare dată, respectivele filme sunt însoțite de jocuri video menite să vă ancoreze și mai mult în povestea acelor personaje. Pentru ca aceste eforturi să se materializeze, un număr semnificativ de dezvoltatori speră să pună mâna pe următorul contract. Uneori, creațiile rezultate sunt destul de impresionante, dar de cele mai multe ori, jocurile bazate pe filme Marvel sunt banale.

[related]

Dacă s-ar fi materializat, un joc Avengers ar fi reușit să ne atragă cu succes atenția prin intermediul câtorva caracteristici unice. În primul rând, jocul ilustrat în clipul de mai sus, care nu a fost niciodată făcut public și probabil că nici nu se va mai materializa, este first person. Această particularitate înseamnă că jucătorii, pentru prima oară, ar fi putut finaliza misiuni prin pielea celor mai îndrăgite caractere, indiferent dacă este vorba Thor, Iron Man, Hulk, Captain America sau ceilalți.

Din păcate, acest titlu nu a mai ajuns la public din cauza problemelor financiare ale THQ, dezvoltatorul din spatele proiectului. Dacă vă aduceți aminte, în urmă cu câțiva ani, studiourile THQ au intrat în faliment, iar proiectele aflate în dezvoltare au fost anulate. Cu alte cuvinte, nu compania Marvel este vinovată de destinul jocului Avengers. Ca idee, pentru că lansarea respectivului titlu ar fi trebuit să aibă loc în preajma lansării primului film cu același nume, povestea din joc este destul de apropiat de cea din film.

Per ansamblu, nelansatul joc Avengers arată destul de bine. Din păcate, nu avem nici o informație cum că vreodată va fi reînviat.