Cele mai bune idei de 1 aprilie despre cum păcălești tehnologia
O glumă de 1 aprilie făcută prietenilor poate fi amuzantă, dar nu se compară cu o păcăleală adresată sistemelor care sunt gândite special pentru a evita astfel de situații.
Pentru că este 1 aprilie, ne-am gândit să vă aducem un material al cărui temă se potrivește perfect cu această zi. Este vorba, desigur, despre păcăleli și cum pot fi acestea efectuate. Majoritatea rețelelor și a sistemelor din ziua de astăzi sunt gândite special pentru a nu putea fi păcălite. Oamenii, însă, și-au dovedit inventivitatea de nenumărate ori, iar mai jos aveți câteva dintre cele mai cunoscute cazuri. De la sisteme incluse în autovehicule la navigarea incognito pe internet, următoarele sunt cele mai interesante situații în care puteți păcăli tehnologia.
Cum poți păcăli Netflix și alte servicii similare
În urmă cu ceva timp, Playtech a publicat un articol în care era explicat procedeul prin care vă puteți abona la Netflix din România. Dacă nu era evident din toate căutările voastre pe internet, merită să aveți în vedere faptul că americanii sunt privilegiați când vine vorba servicii online de streaming, indiferent dacă este vorba de filme online, seriale sau radio personalizat. Multe dintre ele sunt contra cost și necesită plata unui abonament, unele sunt gratuite, dar toate necesită o adresă IP de SUA pentru a le putea accesa. Ca de obicei, există o metodă prin care puteți păcăli site-ul aici pentru a vă putea abona.
Înainte de a vă apuca de orice altceva, trebuie să aveţi un VPN care funcţionează foarte simplu şi e cross-platform. Hola este un serviciu mai mult decât decent din punctul de vedere al raportului preţ – performanţă. Pentru a vă crea contul propriu pe Hola intraţi pe site, faceţi un click în dreapta sus pe Sign up şi optaţi pentru autentificarea prin email, Facebook sau Google.
Pentru a utiliza Hola pe iOS sau Android, trebuie să descărcați utilitarul omonim din Google Play sau App Store. După instalare, vă autentificați cu numele de utilizator şi parola create anterior și, în câteva secunde, în meniul de configurare al telefonul vostru, după ce v-ați dat acordul, va apărea un profil VPN. Pentru a-l utiliza, este suficient să accesați secțiunea VPN din meniul de configurare al gadgetului vostru și să vă conectați. Dacă totul va funcționa cum trebuie, în stânga sus, lângă simbolul aferent conectivității WiFi sau 3G/4G veți vedea sigla VPN.
După ce ați reușit să configurați Hola pe dispozitivul vostru preferat, puteți accesa hola.org/access/popular pentru a vedea câteva sugestii legate de serviciile online cele mai populare, atât în SUA cât și în Regatul Unit sau alte teritorii. În momentul în care vă creați un cont pe Netflix aveți acces la o lună de acces gratuit, după care veți fi taxat în funcție de planul de plată ales.
Pentru a vă crea respectivul cont, accesați site-ul Netflix, porniți Hola sau activați VPN-ul cu opțiunea SUA, faceți click în dreapta sus pe ”Sign In” și un al doilea click pe „Create a new account”. La această etapă, puteți folosi Facebook sau o adresă de email pentru autentificare, după care vă vor fi afișate tipurile de abonament și veți avea opțiunea să alegeți o metodă de plată.
În ceea ce privește plata efectivă, nu folosiți PayPal pentru că veți fi refuzat din cauza adresei de România pe care o aveți asociată contului. Puteți fără probleme să folosiți un card de credit sau debit de la orice banca românească, cu mențiunea să introduceți un cod poștal de Statele Unite lângă detaliile de card. După ce ați trecut prin pașii detaliați mai sus, puteți începe vizionarea de conținut. Fondurile vor fi retrase din cont în fiecare lună și puteți în orice moment să renunțați la abonament fără nici un fel de repercusiuni.
Cum poți păcăli sistemul Active Lane Assist
Imediat după ce a fost introdus, mulți au spus despre sistemul Active Lane Assist că transformă mașina într-una ce se poate conduce singură. Evident, acest lucru nu este adevărat, însă asta nu i-a împiedicat pe unii să testeze limitele sistemului. Din fericire pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic în acel moment, acesta nu a dezamăgit absolut deloc; ba chiar a reușit să ne impresioneze pe toți.
Sistemul Active Lane Assist (ALA) menține mașina pe centrul benzii pe care aceasta circulă, iar în anumite condiții poate controla frânele și accelerația. În mod normal, ALA necesită ca șoferul să pună mâinile înapoi pe volan după o anumită perioadă. Dar se pare că ALA, nu face diferența între o mână și o doză de suc, iar videoclipul de mai jos este dovada.
După cum puteți vedea, șoferul a legat doza de suc de volan și se relaxează în timp ce mașina ”se conduce singură”. Menționăm și noi, însă, ceea ce auziți de atâte ori la televizor: nu încercați asemenea lucruri. Pentru a funcționa normal, ALA are nevoie de marcaje clare și de condiții meteorologice bune. În anumite locuri, niciuna dintre acestea două nu poate fi găsită.
Dacă șoferul de mai sus vi s-a părut curajos, atunci trebuie să-l vedeți pe cel din videoclipul de mai jos. Acesta conduce un Infiniti Q50, mașină al cărui sistem Active Lane Control nu necesită ca mâinile să fie pe volan. Astfel, acesta nu doar că se îndepărtează de volan, dar se mută pe bancheta din spate în timp ce mașina lui se deplasează pe autostradă.
Din fericire, și în acest caz mașina s-a descurcat exemplar, dar sunt atâtea lucruri în neregulă cu astfel de acțiuni încât nu ne-ar ajunge un articol întreg pentru a le enumera.
Cum poți păcăli dispozitivele pentru fitness
Suntem conștienți că nu există foarte multe cazuri în care ar fi necesar să faceți acest lucru. Să presupunem deci, că sunteți în situația în care, pentru un motiv anume, aveți nevoie să adăugați câteva mii de pași înregistrați de dispozitivul purtabil extrem de repede. Nu aveți cum să realizați acest lucru în timpul rămas, așa că ce puteți face?
Răspunsul este relativ simplu. Majoritatea dispozitivelor care înregistrează pașii efectuați de o persoană poate fi ”păcălite” prin niște mișcări banale. În cazul unei brățări de fitness, nu trebuie decât să mișcați antebrațul de la stânga la dreapta și invers, iar la anumite telefoane aceasta trebuie efectuată de sus în jos (situație care a dus la apariția unui număr de glume).
Tor sau cum poți păcăli cenzura
Este cunoscut faptul că nu vă puteți ascunde activitatea pe internet de ochii furnizorului foarte ușor. Browserele standard nu vă pot garanta acest lucru nici măcar dacă folosiți modul incognito. În astfel de situații, elemente de software precum Tor vă pot fi de mare ajutor și vă pot ascunde activitatea legală pe internet. Dar care este mecanismul care stă în spatele Tor?
Tor codifică toate datele utilizatorilor în straturi ”precum o ceapă” și le trimite spre o rețea de servere aparținând unor voluntari răspândiți în toată lumea. Această tehnică face aproape imposibilă identificarea și localizarea utilizatorilor și a informațiilor pe care aceștia le schimbă.
Tor constă într-o rețea de tuneluri virtuale care vă este pusă la dispoziţie pentru ca traficul online generat să fie anonim. Deşi există multe limitări ale acestei platforme, cu un pic de grijă, nimeni nu poate afla ce website-uri accesaţi. Dacă folosiți Tor ca pe o unealtă de comunicaţii în interiorul unei organizaţii, întregul schimb de informaţii desfăşurat în acest mod nu poate fi văzut decât de participanţii la dialog.
Deşi orice browser poate fi configurat să funcţioneze pe reţeaua Tor, cea mai eficientă cale pentru a profita de securitatea oferită de acesta este să descărcaţi un Tor Browser Bundle. Acesta din urmă este la baza o versiune recentă portabilă de Firefox preconfigurată cu toţi parametri necesari pentru a vă asigura anonimitatea pe internet. Încorporează nativ extensia HTTPS Everywhere, a celor de la EFF, care încearcă să încarce de fiecare dată website-urile folosind standardul HTTPS, astfel, nu vă poate fi monitorizat traficul la nodul de ieşire din Tor.
Tor Browser Bundle se poate descărca de pe site-ul oficial. Este disponibil atât pentru Windows şi Mac OS X, cât şi pentru Linux. În circumstanţe extraordinare, tot de la această adresă puteţi descărca Tails, o distribuţie de Linux în formal Live CD/USB pe care o puteţi rula de pe un stick USB pentru a nu lăsa nici o urmă pe computerul personal că aţi folosit vreodată Tor.
Merită să aveţi în vedere că Tor Browser Bundle poate fi instalat oriunde, inclusiv pe un Stick USB pe care să îl ţineţi într-un sertar. Practic, este o aplicaţie portabilă. Pentru a-l rula prima oară, faceţi dublu click pe Start Tor Browser. După ce aţi aşteptat câteva secunde, timp în care pe ecran va apărea mesajul ,,Connecting to the Tor Network”, vi se va deschide o fereastră cu numele de TorBrowser. Din acel moment, orice adresă accesaţi prin respectivul browser de internet nu va avea nici o legătură cu IP-ul vostru real. În plus, nu se va supune diverselor restricţi impuse de un operator de internet sau o organizaţie guvernamentală.
Pe lângă faptul că trebuie să evitaţi să vă autentificaţi în vreo pagină web prin intermediul Tor, pentru a vă pastra gradul se securitate oferit de acesta, ar fi de preferat să folosiţi ca motoare de căutare StartPage sau DuckDuckGo. Deşi acestea din urmă vă oferă aceleaşi rezultate pe care le-aţi vedea într-o fereastră de Google, o fac într-un mod complet anonim, fără a vă înregistra lista de termeni căutaţi şi fără a ţine o evidenţă a IP-urilor de unde au fost iniţializate respectivele căutări.