Un director Corning scoate la iveală dezavantajele panourilor din safir

de: Alexandru Puiu
06 03. 2014

Pentru că segmentul de terminale high-end continuă să genereze un profit din ce în cea mai mare, Corning încearcă să recâştige o parte din cota de piață.

Avem o plăcere deosebită de a ne sau tableta cu tot felul de accesorii, de la folii, până la carcase şi huse.

Cu toate că Gorilla Glass este peste tot în acest moment, fără a avea un număr fabulos de reclame online şi la TV, unul din directorii Corning a simţit nevoia să se exprime destul de agresiv pe marginea adopţiei de panouri din safir de către cele mai multe companii. Aceste afirmaţii vin la câteva săptămâni după ce Apple a cumpărat o fabrică de safir în SUA pe care se zvoneşte că o va folosi intens pentru sau la mult prea speculatul iWatch.

Cu această ocazie aflăm că James Flaws, unul dintre vicepreşediniţii Corning, are o opinie foarte radicală vizavi de beneficiile materialului pe care îl produce. Ba mai mult decât atât, deşi ştim cu toţii cât de rezistent este cristalul safir la zgârieturi şi căzături, acesta vine şi cu nişte dezavantaje importante.

,,Când ne uităm la el, vedem multe dezavantaje pentru safir în comparaţie cu Gorilla Glass. Este de aproximativ 10 ori mai scump. Este de 1,6 ori mai greu. Nu este prietenos cu mediul înconjurător. Este necesar un volum de energie de 100 de ori mai mare pentru a produce safir decât sticlă. Transmite mai puţină lumină, ceea ce înseamnă unul din două lucruri, imagini mai întunecate sau o autonomie mai scăzută.

Deşi astfel de menţiuni nu prea au rost, având în vedere doza solidă de subiectivism a celui citat, afirmaţiile de mai sus nu sunt absurde, acestea chiar au o fundaţie solidă. Dacă sunteţi amatori de statistici, până la această oră, s-a demonstrat în numeroase rânduri că o sticlă protejată cu Gorilla Glass este de până la 2,5 ori mai rezistentă la presiune decât una acoperită cu safir.