Testele ne arată de ce iPad Air 2 merită banii: procesorul este dotarea cea mai bună

Testele ne arată de ce iPad Air 2 merită banii: procesorul este dotarea cea mai bună

iPad Air 2 nu a apărut încă oficial pe piață însă cineva se pare că a reușit să obțină dispozitivul, iar testele efectuate dezvăluie un procesor triple-core.

ipad air 2

iPad Air 2 a fost lansat în cadrul unui mare eveniment în care cei de la Apple au introdus noua lor linie de tablete. Deși anunțul în sine a fost destul cât să îi entuziasmeze pe oameni, ceea ce le-a stârnit curiozitatea cu adevărat a fost faptul că Apple nu a publicat niciun fel de informație oficială prin care să anunțe specificațiile dispozitivului.

Cineva se pare că a reușit să intre în posesia unei tablete iPad Air 2 înainte de termen și a efectuat niște benchmark-uri. Rezultatele testelor sunt cel puțin interesante și ne arată că iPad Air 2 are un procesor cu trei nuclee și 2GB RAM, în condițiile în care până acum Apple nu a depășit 1GB cu niciun dispozitiv precedent. Cei 2GB RAM nu sunt o surpriză uriașă, informații în legătură cu acest lucru existând dinainte, dar procesorul cu 3 nuclee care rulează la 1,5GHz este cu adevărat o schimbare majoră.

iPad Air 2 are un procesor Apple A8X care nu numai că este mai performant decât A7, dar îl întrece chiar și pe cel de pe iPhone 6 și iPhone 6 Plus. A8X are un CPU cu 40% mai bun decât Apple A7 și un GPU de 2,5 ori mai puternic. O analiză cu privire la iPad Air 2 și ce tabletă Apple ai putea alege am realizat noi pe Playtech aici.


Rezultatele sunt aparent autentice, iar asta indică o abordare diferită a celor de la Apple. Unde înainte preferau să îmbunătățească procesorul grafic, acum s-au axat mult mai mult pe CPU, dovadă fiind acest triple-core de pe iPad Air 2. Rezultatele benchmark-urilor arată că iPad Air 2 nu se descurcă la fel de bine la capitolul single-core ca Nexus 9 însă la cel multi-core îl depășește clar. Foarte puține informații sunt disponibile deocamdată și sperăm să aflăm mai multe în curând despre iPad Air 2.

iPad Air 2 este deja în stocurile magazinelor online din România. O poți cumpăra de aici.

Citește și:
Etichete: