Ce iPad alegi: comparăm iPad Air 2 și iPad mini 3 cu celelalte tablete ca tu să nu risipești bani

Ce iPad alegi: comparăm iPad Air 2 și iPad mini 3 cu celelalte tablete ca tu să nu risipești bani

iPad Air 2 și iPad mini 3 au fost marile gadgeturi ale săptămânii. Merită însă să dai bani pe ele? Comparăm, vedem ce au bun, ce n-au și îți spunem ce tabletă iPad merită acum, aproape de Black Friday.

ipad mini 3 playtech

iPad Air 2 vs. iPad Air

iPad Air 2 este subțire și aceasta este cea mai importantă caracteristică a sa. iPad mini 3 e aproape la fel ca modelul de anul trecut și aceasta este o veste proastă. Dar ce iPad poți alege de Crăciun sau de Black Friday? Nu duci lipsă de alternative, dar dacă te gândești la noile iPad trebuie să știi câteva lucruri.

Cele mai mari schimbări au fost făcute de Apple pentru iPad Air 2. Două astfel de tablete, puse una peste alta, sunt mai subțiri decât prima tabletă iPad. Mai mult, iPad Air 2 folosește noul procesor, un Apple A8x cu performanțe mai ridicate, dar nu cu mult față de iPhone 6 (cu A8). Dotările tehnice importante sunt camera foto de 8 megapixeli cu care poți filma în slow motion cu 120 de cadre pe secundă și senzorul Touch ID.

iPad Air 2 este mai ușoară, mai subțire și ecranul folosește o tehnologie nouă de fabricație care îl face mai potrivit folosirii în lumina directă a Soarelui, dar rezoluția și dimensiunea a rămas aceeași pentru acesta. Nici autonomia nu s-a schimbat, în rău sau în bine, ajunge la 10 ore de folosire în browsing. Recomandarea Playtech: cumpără o iPad Air de anul trecut, dacă nu vrei să filmezi în slow motion și nu ai nevoie de o tabletă foarte subțire.

Prețuri: iPad Air de 16GB cu WiFi costă puțin peste 2.000 de lei. O alegere mai bună este iPad Air de 32GB tot cu WiFi cu câteva sute de lei mai scumpă. Cea mai bună alegere este iPad Air de 32GB cu 4G și WiFi și costă aproape 3.000 de lei. iPad Air 2 va veni la prețuri mai mari, dar va veni în octombrie.

Apple iPad Air

iPad mini 3 vs. iPad mini 2

Dacă iPad Air 2 are procesor nou și măcar camera e mai bună, iPad mini 3 nu are în plus decât senzorul Touch ID. Ai nevoie de el? Dacă da, trebuie să știi că vine cu un plus la preț de câteva sute de lei. Altfel, iPad mini 3 păstrează procesorul Apple A7, camera de 5 megapixeli, aceleași dimensiuni ca modelul de anul trecut și aceeași autonomie (aproximativ 10 ore de browsing prin WiFi). Ecranul este Retina de 7,9 inci cu o rezoluție de 2.048 x 1.536 pixeli.

Prețuri: iPad mini cu Retina cu 16GB și WiFi costă aproape 2.000 de lei acum. O alternativă mai bună este iPad mini 2 cu 32GB și WiFi, deoarece vei ajunge să stochezi mai mult de 16GB. Cu câteva sute de lei mai mult, dar tot mai ieftină decât iPad Air, este iPad mini 2 cu 32GB și 4G + WiFi.

alergie apple ipad nichel

Citește și: