Google Nexus 9 e cea mai performantă tabletă

Google Nexus 9 e cea mai performantă tabletă

Nexus 9 e cea mai nouă tabletă de la Google și un test arată acum că va fi și cea mai puternică de pe piață. 

Google Nexus 9

Nexus 9 este modelul unei categorii intermediare pentru Google. Renunță la cei 7 inci de pe Nexus 7 și trece puțin sub cei 10 inci de pe Nexus 10. Totuși, Nexus 9 are un procesor foarte bun în interior, unul care a reușit să se apropie într-un test chiar și de un Mac Pro. Computerul Apple era din 2012 și este doar un test care evaluează în câteva puncte performanța, dar asta arată că tabletele cu Android (și nu numai) au evoluat mult.

Gizmodo prezintă testul realizat prin Geekbench în care Nexus 9 înregistrează un punctaj de 1.903 pe un singur nucleu și 3.166 în multi-core. Mai mult, noile laptopuri Apple, cum ar fi un Macbook Air, scot puțin peste 2.000 la acest test. Spre comparație, Nexus 10 înregistra un punctaj de 879, iar iPad Air de anul trecut ajungea la 1.085 și acesta e scorul relevant. Google Nexus 9 este o tabletă care se va menține în viitori doi ani drept una foarte bună, dar asta nu înseamnă, desigur, că e capabilă de a bate un computer.


Google Nexus 9 este o tabletă produsă de HTC, are numele de cod „Volantis“, și folosește un ecran de 9 inci la rezoluție 2.048 x 1.440 pixeli. Are o baterie de 6.700 mAh, un procesor Nvidia Tegra K1 și va fi disponibilă din noiembrie în Statele Unite ale Americii la un preț de 400 de dolari, începând de la 16GB. Cea mai bună versiune, cu 64GB, WiFi și 4G, ajunge la 600 de dolari. Mai are și o cameră de 8 megapixeli și o tastatură similară Surface, care costă 130 de dolari.

Relevant despre procesor e să știi că Tegra K1 este pe 64 biți și Nexus 9 este primul dispozitiv care îl poate folosi la capacitatea reală. Asta pentru că Android 5 Lollipop suportă arhitectura x64 pentru procesoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: