Prima imagine reală cu kit-ul de realitate virtuală Samsung Gear VR

de: Alexandru Puiu
13 08. 2014

Cei de la The Verge s-au lăudat ieri cu publicarea primelor informații și imagini reale cu kit-ul de realitatea virtuală Gear VR de la Samsung.

Deşi am mai discutat în trecut despre viziunea celor de la Samsung asupra unui kit de realitate virtuală, până la această oră nu l-am văzut decât în desene tehnice.

Cei de la The Verge au obţinut prima imagine cu o versiune a kit-ului  care are multe şanse să fie cea comercială. Intitulat Project Moonlight în perioada de dezvoltare, pachetul de mai sus este în conformitate cu ceea ce s-a speculat în trecut. Practic, este un dispozitiv mai mult mecanic decât electronic, având în vedere că întregul conţinut video va veni de la un smartphone, cum ar fi Galaxy S4 sau Note 4, pus într-o carcasă fixată în spatele lentilelor.

Pentru sporirea clarităţii imaginii afişate, în partea de sus a aparatului va exista o rotiţă pentru modificarea focusului. În aceeaşi ecuaţie există şi un cablu microUSB care se va conecta la sursa de conţinut, în acest caz un telefon. Cel mai probabil, kit-ul Gear VR va integra o baterie suplimentară pentru a vă încărca smartphone-ul.

Află și: Gear VR Kit, o cască de realitate virtuală de la Samsung

În trecut s-a menţionat că Gear VR urmează să fie realizat ca o colaborare între . La această oră nu se ştie exact dacă acest produs este rezultatul respectivei colaborări.

Kit-ul de realitatea virtuală Samsung Gear VR are mari şanse să aibă parte de o lansare oficială în cadrul unui eveniment de pe 3 septembrie, care se va desfăşura simultan la New York şi la IFA – Berlin. Tot atunci, se va lansa noul Galaxy Note 4, un gadget compatibil cu casca de realitate virtuală.